Regaip Orucu kaç gün tutulur? | Regaip Orucunun önemi nedir?

Regaip Orucu kaç gün tutulur? | Regaip Orucunun önemi nedir?

22 Mart Perşembe itibari ile tüm İslam Alemi gibi ülkemizde de Regaip Kandili idrak edilecek. Bu mübarek gece öncesinde oruç tutmak isteyen vatandaşlarımız Regaip Kandili orucunun önemi nedir? sorusuna yanıt arıyor.

Kandil geceleri ülkemizde çok önemlidir. Bu gece boyunca camiler dolup taşar. Her vatandaş kendi imkanı dahilinde ibadetlerine yöneldiği gibi, kandil günü ve gecesi günahlardan uzak durmaya önem gösterir. 

22 Mart 2018 Perşembe akşamı itibari ile Regaip Kandili idrak edilecek. Bu önemli gecenin öncesinde oruç tutmak isteyen pek çok vatandaşımız bulunuyor. Pek çok ibadetin olduğu gibi, oruç tutmanın da Kandil geceleri ayrı bir fazileti bulunmaktadır.

REGAİP KANDİLİ ORUCUNUN ÖNEMİ NEDİR?

Regaip Kandili, Üç Ayların ilki olan Recep Ayı'nın ilk Cumasına denk gelmektedir. Recep Ayı'nın önemine baktığımızda ise Regaip Kandili tutulan orucun sevaplarının kat kat olacağı söylenmiştir. 

REGAİP KANDİLİ ORUCU NEDİR?

Regaip Kandili orucu Perşembe ve Cuma günleri tutulabilir. Bazı İlahiyatçılar ise bu geceye özel bir oruç olmadığını, gün içinde tutulan orucun nafile oruç niyetine olacağını söylemiştir. Bu nedenle Regaip Kandili orucu tek gün içinde tutulabilir. 

REGAİP KANDİLİ ORUCUNA NASIL NİYET EDİLİR?

Regaip Kandili sabahında sahura uyanıp, birşeyler yiyip içtikten sonra, İmsak Vaktinde 'Niyet ettim Allah Rızası için nafile oruç tutmaya' denilerek niyet edilir ve akşam vakti ezanına kadar oruç tutulur.

REGAİP KANDİLİ ORUCU İLE İLGİLİ HADİSLER

-Şüphesiz Allah’ın (cc) (cennette öyle) şehirleri vardır ki, onlara ancak Receb’i oruçlu geçirenler girebilir.” (Nüzhetül-Mecalis)

-Recep ayından bir gün oruç tutup bir gecesini ihya eden, tüm seneyi ihya etmiş gibidir

 Ramazan ayı dışında Allah rızası için bir gün oruç tutan, iyi bir yarış atının bir asırda alacağı mesafe kadar Cehennemden uzaklaşır.) [Ebu Yala]

Regaip Kandili orucu imsak vakitleri için tıklayınız

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.