Regaip Kandili'nde eller dua için açıldı

Regaip Kandili'nde eller dua için açıldı

Üç ayları müjdeleyen Regaip Kandili'nde Türkiye'nin dört bir tarafındaki camileri dolduran vatandaşlar namaz kılıp dua etti.

İSTANBUL

Regaip Kandili münasebetiyle Sultanahmet Cami'sinde düzenlenen programa binlerce kişi katıldı.

Vatandaşlar, “Regaip Kandili, Kur'an-ı Kerim ve Mevlid” özel programı dolayısıyla akşam saatlerine doğru Sultanahmet Cami'sine gelmeye başladı.

Cemaatle kılınan akşam namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Regaip Kandili'nin önem ve anlamı anlatıldı, gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değerine değinildi.

İlahi grubunun okuduğu ilahilerle devam edilen programda Hz. Muhammed 'e (s.a.v) salavatlar gönderildi.

Kadınların ve çocukların da katılımıyla idrak edilen Regaip Kandili'nde tüm insanlık için dualar edildi.

Program cemaatle kılınan yatsı namazının ardından sona ererken, bazı vatandaşlar geç saatlere kadar ibadete devam etti.

Bu arada Eyüp Sultan Cami'sindeki programda da Regaip Kandili binlerce kişinin katılımıyla idrak edildi. Cemaatle kılınan akşam ve yatsız namazlarından sonra, barış ve huzurla dolu bir dünya için dualar edildi.

Edirne

Regaip Kandili dolayısıyla Edirne'deki Selimiye Camisi en kalabalık gecelerinden birini yaşadı.

''Kandiller Geçidi'' olarak da nitelendirilen üç ayların müjdecisi Regaip Kandili dolayısıyla Edirneliler camilere akın etti.

Mimar Sinan'ın ''ustalık eserim'' dediği ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi başta olmak üzere camileri dolduran vatandaşlar, rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olarak belirtilen üç aylara girilirken kutlanan Regaip Kandili gecesini dua ederek namaz kılarak geçirdi.

Selimiye Camisi kandil dolayısıyla en kalabalık gecelerinden birini yaşadı. Vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren camiyi doldurmaya başladı. Çevre il ve ilçelerin yanı sıra Edirne merkezden çok sayıda vatandaş camiye geldi. Camide yer kalmaması üzerine vatandaşlar avluda namaz kıldı.

Kur'an-ı Kerim ve  ilahilerin okunduğu gecede Prof. Dr. Cevat Akşit vaaz verdi. Vaazın ardından yatsı namazını kılan vatandaşlar camiden ayrıldı.

Ankara

Ankara'da vatandaşlar, Regaip Kandili'ni camilerde idrak etti.

Kandil dolayısıyla başta Kocatepe, Hacı Bayram Veli ve Ahmet Hamdi Akseki olmak üzere, camilerde Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve mevlitler okundu. Vatandaşlar, el açıp dua etti.

Kocatepe Camisi'nde düzenlenen programda, Ankara Müftüsü Mefail Hızlı, yatsı namazı öncesinde vaaz verdi.

Ardahan

İl Müftülüğü tarafından, Merkez Cemi'de düzenlenen programa, çok sayıda vatandaş katılarak, dua etti. Ardahan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, ilahi okudu.

Müftü Aytekin Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Regaip gecesinin müjdeleyici ve Müslümanlar için çok önemli bir gece olduğunu söyledi.

Regaip Kandili ile hayırlı olan üç ayların başladığını belirten Yılmaz, "Miracı müjdeleniyor, beraatı müjdeleniyor, daha sonra ramazan müjdeleniyor. Ramazan ise Kadir Gecesi'ni müjdeliyor. Bin geceden daha hayırlı bir gece Kadir Gecesi. Bol bol dua ve ibadet etmeliyiz. Çünkü dünyamız, ahretin tarlasıdır. Bu nedenle bizim için özellikle üç aylar çok önemli" dedi.

Ağrı

Regaip Kandili dolayısıyla Ağrı'daki Merkez Cami'de program düzenlendi. Çok sayıda vatandaş kandili idrak etmek için Merkez Cami'ye geldi.

Kılınan namazın ardından İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç, vaaz verdi. Programda, Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i şerif, Kasideler ve ilahiler okundu.

Kandil nedeniyle Cumhuriyet Caddesi'nde vatandaşlara kandil simidi dağıtıldı.

Kars

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlar camileri doldurdu. Recep ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan ile son bulan üç ayların müjdecisi Regaip Kandili dualarla kutlandı. Kazım Karabekir Paşa Camisi'ne gelen vatandaşlar namaz kıldı, dua etti. Programda, cemaate mevlit şekeri dağıtıldı.

Iğdır

Regaip Kandili dolayısıyla Iğdır Merkez Camisi'nde, İl Müftülüğü tarafından program organize edildi. Programa katılan vatandaşlar Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Kandil nedeniyle camiye "Şefaat Ya Resulullah" mahyası asıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.