Regaip Kandili ne zaman? Regaip ne demektir? Regaip Kandili'nin önemi nedir?

Regaip Kandili ne zaman? Regaip ne demektir? Regaip Kandili'nin önemi nedir?

Geçtiğimiz günlerde başlayan Üç Aylar içinde ilk Kandil Gecesi Regaip olacak. Regaip hem üç ayların başlamasına, hem de Ramazan'ın yaklaşmasına delalet eder. Peki Regaip Kandili ne zaman* Regaip ne demektir?

Geçtiğimiz günlerde mübarek Recep Ayı'na eriştik ve üç aylar başladı. İslam Dünyası için son derece önemli olan üç aylar boyunca çeşitli kandil geceleri ve ardından Ramazan ayı ile birlikte önemli dönemler içinden geçeceğiz. Bu dönemin ilk işareti ise Regaip Kandili ile olacak.

Regaip Kandili ne zaman sorusu üç aylar başladığından beri dillerde. Regaip Kandili tüm İslam Alemi gibi Türkiye'de de ibadetler ve dualar ile idrak edilecek. Regaip ne demek sorusu da vatandaşlar içinde sorulmaya başladı.

Regaip Kandili ne zaman?

Regaip Kandili, Hicri olarak Recep Ayı'nın ilk Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gün idrak edilir. Fakat takvimdeki gün farkından ötürü kullandığımız Miladi Takvim'de bu gün sürekli olarak değişime uğrar.

2018 yılında Regaip Kandili 22 Mart 2018 Perşembe akşamı başlayacak ve Cuma gününe kadar devam edecek.

Regaip ne demektir?

Regaip, Arapça bir kelimedir. Kelime kökeni olarak bir şeyi istemek, arzulamak ve elde etmek manalarına gelmektedir. Regaip çoğul bir kelimedir ve tekil olanı Reğibe'dir. Yani Regaip istemenin ve arzulamanın çoğuludur.

Regaip Kandili ise Allah'u Teala'nın duaları ve arzuları kabul edeceği, insanların isteklerine cevap vereceği gecedir. Bu gecede yapılan ibadetler ve edilen dualar Allah'u Teala katında kabul buyurulur. 

Bu nedenle Recep Ayı'nın her Cuması olduğu gibi Regaip Kandili'nin denk geldiği Cuma gecesi de pek hayırlıdır ve önemlidir.

Regaip Kandili'nin önemi nedir?

Regaip Kandili üç ayların ilk cumasıdır. Bu da Regaip Kandili'nin önemine işarettir. Ayrıca duaların ve isteklerin kabul olacağı gece olması, Regaip Gecesi'nin ehemmiyetini de vurgulamaktadır.

Bu gece pek çok Müslüman toplu halde dua eder ve arzularını yaratana ulaştırır. Ayrıca mü'minler bu gecede kaza namazları varsa kılar, yoksa nafile namazlar kılarlar.

Regaip Kandili ile ilgili şu ayet-i kerime de bu gecenin önemine işaret eder; "Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısına göre ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır. İşte bu, Allah’ın dosdoğru kanunudur. Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin." (Tevbe Suresi, 36)

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.