Regaip Kandili nasıl ibadet edilir? 2018 Regaip Kandili ibadetleri

Regaip Kandili nasıl ibadet edilir? 2018 Regaip Kandili ibadetleri

Milyonlarca Müslümanın yolunu gözlediği mübarek Regaip Kandili bu akşam itibari ile idrak edilecek. Duaların ve ibadetlerin kabul edileceği bu kıymetli günde pek çok kişi Regaip Kandili ibadetleri için araştırma yapıyor.

Pek çok Kandil gecesi olduğu gibi, Regaip Kandili de ülkemizde heyecan ve coşku ile karşılanıyor. Recep Ayı'nın ilk Cuması olması hasebiyle son derece ehemmiyetli olan Regaip Kandili boyunca yapılacak dualar ve ibadetler her zamankinden önemli ve değerli olacak.

Regaip, Arapça istenen ve arzulanan kelimesinin çoğuludur. Bu gece boyunca bu nedenle dualar ve ibadetler önem kazanacak. Pek çok kişi Allah'u Teala'dan isteklerde bulunacak. Bu gece yapılacak dualar ise kabul edilecek.

Regaip Kandili 22 Mart Perşembe akşamı itibari ile Müslümanlar tarafından karşılanacak. Pek çok kişi Regaip Kandili ibadetleri nelerdir? Regaip Kandili nasıl ibadet edilir? sorularına yanıt arıyor.

Regaip Kandili nasıl değerlendirilir?

İbadetler ve duaların son derece önemli olacağı bu mübarek akşam boyunca herkes farklı ibadetler ile bu gecenin nurundan istifade etmeye uğraşacak. Milyonlarca Müslümanın elleri topluca semaya açılacak. İbadetler ve güzel hareketler her zamankinden kat kat sevaba mazhar olacak.

Regaip Kandili'ni değerlendirmenin pek çok yolu vardır. Bunlardan bazıları;

-Regaip Kandili namaz kılmak: Vakit namazları ve nafile namazlar bu akşam için son derece önemlidir. Ayrıca kaza namazınız bulunuyorsa, Regaip Kandili bu borcu ödemek için bulunmaz bir fırsatı ifade eder.
- Regaip Kandili oruç tutmak: Önceki gece sahura kalkıp, gün boyu oruçlu geçirmek de bu akşamdan alınan fazileti arttıracaktır. Ayrıca isteyen bir sonraki günü de oruçlu geçirebilir ve bu dinimizde tavsiye edilir:
- Kur'an-ı Kerim okumak: Kur'an-ı Kerim okumak veya okunan yerlere iştirak etmek, Regaip Kandili boyunca Allah'ın sözleri ile geçirilecek bir kandil gecesi demektir.
- Dini sohbetlere katılmak-izlemek: İmkanınız varsa sohbet dinlemek veya televizyonda kandil için yapılan özel etkinlikleri izlemek de bu gece için faydalıdır.
- Zikir çekmek: Allah'ın adını ve sıfatlarını anmak, Regaip Kandili ibadetleri içinde yer alır.
- Müslümanlar arası kardeşlik bağını güçlendirmek: Mü'minler arası kardeşlik dinimizde çok önemlidir. Bunun için eğer küs olduğunuz biri varsa Regaip Kandili barışmaya vesiledir. Ayrıca çevrenizde küs olan iki mü'mini bu güzel gecede barıştırabilirsiniz.
- Komşuluk: Regaip Kandilinde eş dost akraba ve komşu ziyareti yapılabilir.
- Muhtaçlara yardım etmek: Gün içinde bir açın karnını doyurmak, ihtiyacı olana maddi-manevi yardım etmek önemlidir.

Regaip Kandili ibadetleri;

- Tesbih Namazı: Bu gece kılınacak en önemli nafile namazlardan biri de Tesbih Namazıdır. Tesbih Namazı'nın kılınışı için tıklayınız.
-Hacet Namazı: Bu gece için tavsiye edilen nafile namazlardan bir diğeri Hacet Namazıdır. Hacet Namazı'nın kılınışı için Tıklayınız.
- Regaip Kandili duaları: Bu gece için yapılacak önemli dualar bulunmaktadır. Regaip Kandili duaları için tıklayınız.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.