Regaip Kandili hangi namazlar kılınır? Regaip Kandili Namazları

Regaip Kandili hangi namazlar kılınır? Regaip Kandili Namazları

2017 Regaip Kandili'ne bu akşam kavuşuyoruz. İslam Alemi'nin iple çektiği mübarek regaip gecesi için pek çok ibadet mevcut. Regaip Kandili namazları şüphesiz ki en önemlilerinden. Peki Regaip Kandili'nde hangi namazlar kılınır? Regaip Namazları...

30 Mart 2017 itibari ile mübarek regaip kandili'ne kavuşmanın heyecanı ve sevincini yaşıyoruz. Bu mübarek gece edilen dualar ve yapılan ibadetlerin sevapları ve faziletleri katlanacak. Yüce yaratıcımız bu gece yapılan dua ve ibadetleri boş çevirmeyecek. Bu geceye hürmet edenin kazancı çokçadır.

Regaip Kandili'ni ibadetle geçirmenin fazileti boldur. Özellikle bu gece kılınacak namazlar bolca sevap getirecektir. 2017 Regaip Kandili Namazları ile geceyi ibadetle geçirebilirsiniz. Peki Regaip Kandili'nde hangi namazlar kılınır? İşte Regaip Kandili namazları...

goz-nuru-namaz.jpg

Regaip Kandili hangi namazlar kılınır?

Regaip Kandili namazları farz olmamak ile birlikte, yapılması durumunda sevabı çokça olan namazlardır. Nafile olan bu namazlar Tesbih Namazı ve Hacet Namazı'dır.

Regaip Kandili namazları Akşam namazı ile Yatsı namazı arasında kılınmalıdır.

Hacet Namazı nasıl kılınır? Nasıl niyet edilir?

Hacet Namazı 2017 Regaip Kandili'nde kılabileceğiniz nafile bir namazdır. Bu namaz pek çok kandil gecesinde kılınabilir.

Hacet Namazı'na niyet etmek için "Niyet ettim Allah rızası için Hacet namazı kılmaya" diye niyet ederiz

Hacet Namazı akşam namazı ile yatsı namazı arasında kılınmalıdır. 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınabilir. İlk rekatında Subhaneke, Fatiha Suresi ve ardından 4 adet Ayet'el Kürsi okunur.

Hacet namazı ikinci rekatında ise Fatiha Suresi'nin ardından İhlas Suresi, Felak ve Nas Sureleri okunur.

Hacet namazı 2. Rekâtin sonunda Ettehiyyâtü +salli +barik okunur.

Hacet namazı 3. Rekâtta ise Subhaneke, Fatiha Suresi ardından Ihlâs, Felâk ve Nas. Hacet namazı 4. Rekâtta ise Fatiha Suresi'nin ardından Ihlâs, Felâk ve Nas sureleri okunur.

4.Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü + Allahümme salli + Allahümme bârik +Rabbenâ duaları okunur. 

Eğer 12 Rekat kılmak isterseniz yukardaki kılınışı 12 rekata tamamlayın.

Tesbih Namazı nasıl kılınır? Tesbih namazı niyeti

Regaip Gecesi kılabileceğiniz bir diğer namaz ise tesbih namazıdır. Tesbih namazı pek çok kandil gecesi kılınabilir ve nafile bir ibadettir. Akşam ve yatsı arasındaki vakitte kılınabileceği gibi, gecenin her saati de kılınabilir.

Tesbih namazı 4 rekat olarak kılınır.

Tesbih Namazı'na şöyle niyet edilir; Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerîfin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin sevgili habîbin, başimızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz Sallallahu Aleyhi Wesellem'in hürmetine ve bu geceki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Allâhü Ekber

Tesbih namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir; "Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym

Tesbih Namazı şöyle kılınır;

"Allâhü Ekber" diyerek namaza başlanır. Yukarıdaki tesbih:
-"Sübhâneke..."'den sonra 15 kere, 
-Zamm-ı sureden sonra 10 kere, -Rükûda 10 kere, 
-Rükûdan doğrulunca 10 kere, 
-Secdede 10 kere, 
-Secdeden doğrulunca 10 kere, 
-İkinci secde de 10 kere, okunur. Böylece birinci rekat kılınmış olur. 

İkinci rekata kalkılınca Fâtiha-i şerîfeden önce yine 15 kere, diğer yerlerde de, tarif edildiği gibi 10'ar kere okunarak 4 rek'at tamamlanır. İkinci rekatte oturulduğunda, "Et-tehiyyâtü..." den sonra, "Allâhümme salli..." ve "Allâhümme bârik...", üçüncü rekat için ayağa kalkıldığında da "Sübhâneke..." okunacaktır.

 

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.