Regaip Kandili hangi gün? Regaip Kandili ne zaman? (2017)

Regaip Kandili hangi gün? Regaip Kandili ne zaman? (2017)

Üç Aylar'ın yaklaşması ile Recep Ayı'nın içindeki ilk kandil olan Regaip Kandili için de heyecan artmaya başladı. Müslüman Alemi için son derece mühim olan 2017 Regaip Kandili hangi gün? 2017 Regaip Kandili ne zaman? İşte merak edilenlerin yanıtları...

Müslüman Alemi Regaip Kandili heyecanı yaşıyor. Regaip Kandili için artık sadece günler kaldı. Regaip Kandili hangi gün? sorusu giderek daha çok soruluyor. Halkımızın ibadet ve dua dolu geçireceği 2017 Regaip Kandili ne zaman?

2017 3 Aylar için sayılı günler kala, 3 Aylar'ın gelişinin de habercisi olan Recep Ayı'nın ilk Cuma günü olan Regaip Kandili için heyecan yaşanıyor. İbadetlerin yoğunlaşacağı, Ellerin Allah'a açılacağı bu mübarek gün için artık sadece günler kaldı.

Dua ve Tövbe kapısının açık olacağı ve işlenen sevapların katlanacağı Regaip Kandili, Recep Ayı'nın ilk Cuma'sı ihya edilir. Hicri Takvim ile Miladi Takvim arasındaki 10 günlük farktan ötürü her dini gün olduğu gibi Regaip Kandili'nin günü de her yıl değişmektedir.

2017 Regaip Kandili Hangi Gün? 2017 Regaip Kandili ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı Dini Günler Takvimi'ne göre 2017 Regaip Kandili 30 Mart 2017 Perşembe günü'nün gecesi ihya edilecek. Yani Regaip Kandili bu hafta Perşembe Gecesi olacak. Regaip Kandili'ne sadece 3 gün kalmış durumda.

Regaip Kandili'ni gün içerisinde ve gecesinde değerlendirmek için pek çok yol vardır. Bunlar içinde en önemlisi ise şüphesiz gün içinde Vakit Namazlarını kaçırmamak ve akşam nafile namaz kılmaktır. Regaip Kandili'nde tesbih namazı da kılınabilir. Ayrıca günü oruçlu bir biçimde geçirmek de pek faziletlidir.

Yine Regaip Kandili gecesi Kur'an-ı Kerim okumak, okunan yerlere iştirak etmek de Regaip Kandili'nin güzel bir biçimde değerlendirilmesine vesile olacaktır.

Yine Regaip Kandili günü muhtaçlara yardım etmek, küsleri ve dargınları barıştırmak, hayır işlerinde bulunmak da Regaip Kandili'ni güzel biçimde geçirmenize vesile olacaktır.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.