Regaip Kandili Hacet namazı nasıl kılınır? Hacet namazı kılınışı ve niyeti

Regaip Kandili Hacet namazı nasıl kılınır? Hacet namazı kılınışı ve niyeti

Regaip Kandili'ne bu akşam itibari ile kavuşuyoruz. İslam Alemi için son derece kıymetli olan bu mübarek gece için her kişi farklı planlar yapıyor. Regaip Gecesi Namazları ile bu mübarek gece'den alınan fazilet artacaktır.

Regaip Kandili Namazı tüm İslam Alemi'nin dört gözle beklediği Mübarek Regaip Gecesi'ne bu akşam itibari ile erecek olmamızla önem kazandı. 2018 Regaip Kandili Namazı sayesinde Müslüman Halkımız bu mübarek geceyi ibadet ve sevap dolu geçirebilecek.

Hacet Namazı nasıl kılınır? Nasıl niyet edilir?

Regaip Kandili kılınacak namaz 12 rekattır. Bu namaz sadece Regaip Kandili'ne özel bir namaz değildir. Hacet Namazı olarak bilinen bu namaz Berat Kandili'nde de kılınabilir.Regaip Kandili Namazı'nın özel bir vakti olmasa da, Yatsı Namazı'ndan sonra İmsak Vakti'ne kadar kılınması evladır.İki Rekatta bir selam verilerek kılınan bu namaz on ikinci rekatın sonunda bitirilir.Berat Kandili Namazı niyet edilerek başlar.

Regaip Kandili namazı'na şöyle niyet edilir;Ya Rabbi,rıza'i şerifin için niyet eyledim namaza.Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Rasülü Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu aff-ı ilahine,feyz-i ilahine ve rıza-i ilahine mazhar eyle."  sonraki rekatlara başlarken sadece "Niyet ettim rıza-i şerifinn için Hacet Namazına" denebilir.Berat Kandili Namazı'nın her rekat'ında Bir Fatiha ile 10 İhlas Suresi kılınır.Namaz bu şekilde sona erdikten sonra ise 4 kez Fatiha, 100 kez;"Sübhâne'llâhi ve'l hamdü lillâhi ve lâ ilâhe ille'llâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyi'l azıym."ve"Estağfiru'llâhe'lazıym ve etûbü ileyk." dendikten sonra 100 kez selavat getirilir.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.