Referandumda ilk oylar kullanıldı

Referandumda ilk oylar kullanıldı

16 Nisan’da yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumu'na ilişkin gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı. Oy verme işlemleri yurtdışında 9 Nisan'a, gümrük kapılarında ise 16 Nisan'a kadar sürecek.

16 Nisan’da yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumu'na ilişkin gümrük kapılarında oy kullanma işlemi başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, dün saat 08.00’den itibaren ilk oylar sandıklara atıldı. Oy kullanma şartlarına sahip vatandaşlar, Dış Hatlar Terminali'nde gidiş ve geliş katlarına kurulan toplam 12 sandıkta oylarını kullanmaya başladı. 

Vatandaşlık borcumuz 

Atatürk Havalimanı'nda ilk oyu kullanan Ukrayna’da yaşayan 50 yaşındaki Zafer Özbay oldu. Almanya’da yaşayan ve ilk kez oy kullandığını belirten Hilal Kaplan ise, “Almanya’da doğdum ve büyüdüm. Hem tatil hem de oy kullanmak için geldim. Vatandaşlık borcumuz" diye konuştu.Oy verme işlemleri yurtdışında 9 Nisan'a, gümrük kapılarında ise 16 Nisan'a kadar sürecek. Yurtdışında 57 ülkede, 120 temsilcilikte oy kullanılacak. Sandık başına giden yurtdışı seçmenler, istedikleri temsilcilikte oy kullanabilecek. Gümrük kapılarındaki oy verme işlemi, halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan 2017 Pazar günü saat 17.00'de sona erecek. Yurtdışında kullanılan oylar, THY uçaklarıyla Türkiye’ye getirilecek. 

 

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.