Refakata niyet, ameliyata kısmet

Refakata niyet, ameliyata kısmet

İzmir’de iki çocuk babası Necati Gülpınar, beyin pili değişecek olan eşi Selma Gülpınar’ı hastaneye getirdi. Gülpınar, patlama noktasına gelen apandisit nedeniyle karısından önce kendisini ameliyat masasında buldu.

İzmir’de beyin pili değişimi için ameliyat olacak eşi Selma Gülpınar’ı (47) getirdiği hastanede, çektiği şiddetli karın ağrısının patlamaya hazır apandisitin neden olduğu belirlenen Necati Gülpınar (57), karısından önce ameliyat masasına yatmak zorunda kaldı. Necati Gülpınar’ın ardından Selma Gülpınar ameliyata alındı, ikisi de sağlığına kavuştu. El ele geldikleri hastaneden el ele taburcu olan çift, “Neye niyet, neye kısmet” dedi.
EŞİNDEN ÖNCE AMELİYAT OLDU
Aslen Ankaralı olan bankacı Necati Gülpınar’ın en büyük hayali İzmir’de yaşamaktı. Bu hayali Şubat 2009’da tayininin İzmir’e çıkmasıyla gerçek olan Gülpınar, eşi Selma ve iki kızıyla birlikte uzun yıllar yaşadıkları Ankara’ya veda etti. Ancak ayakları Ankara’dan hiç eksilmedi, eşi Selma’nın rahatsızlığı nedeniyle sürekli gidip gelmeleri sürdü. Selma Gülpınar’a 1999 yılında Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi’nde 'distoni' (hareket bozukluğu) tanısı koyuldu. Selma Gülpınar yıllarca ilaç, botoks tedavileri gördü. Botoks tedavileri yüzünden yutkunamaz hale gelen ve bu tedavi sürecinden yılan Gülpınar, Aralık 2008’de ameliyat masasına yattı. İki çocuk annesi Gülpınar’a bir ucu kafatası içinde diğer ucu sağ göğsü üzerinde cilt altına yerleştirilen beyin pili takıldı. Selma Gülpınar kontrolleri için sürekli Ankara’ya gidip geldi. Ancak bu gidiş gelişlerden yorulan Selma Gülpınar, kısa bir süre önce beyin piliyle ilgili sorunlar yaşamaya başlayınca İzmir Kent Hastanesi’nde Beyin Cerrahı Prof. Dr. Sertaç İşlekel’e başvurdu. Gülpınar’ın pile bağlı kablolarda sorun olduğu, pilin ömrünün de dolduğu saptandı. Değişimi için ameliyat kararı alınıp, randevu verildi. Yıllardan beri hastaneler ikinci evleri olan Necati Gülpınar, eşinin ameliyatı öncesi dinlenmek için Bodrum’a gitti. Kısa bir tatilinin ardından döndüğü İzmir’de karın ağrısı çekmeye başlayan Necati Gülpınar, eşinin sevki için gittiği banka doktoruna şikayetlerini anlattı. Ağrı kesici ya da gaz giderici ilaç vermesini beklediği doktoru muayeneden sonra bir cerraha görünmesinin iyi olacağını söyledi. Karın ağrısı şikayetiyle aklına herhangi bir olumsuzluk getirmeyen Necati Gülpınar, eşini ameliyat için İzmir Kent Hastanesi’ne getirdi. Eşine refakate hazırlanan Necati Gülpınar geçmeyen ağrıları yüzünden cerrahi polikliniğine başvurdu, hiç beklemediği “patlamaya hazır apandisit” tanısını aldı. Acil ameliyat olması gerektiği söylenen Necati Gülpınar eşinden önce neşter altına yattı.
AYNI ODADA YATTILAR
Genel Cerrah Opr. Dr. Cahit Yılmaz tarafından ameliyat edilen Gülpınar ameliyathaneden çıkarken, bu kez eşi Selma Gülpınar ameliyathaneye alındı. Selma Gülpınar’ın beyin pili ve beyne giden sorunlu kabloları Beyin cerrahı Prof. Dr. Sertaç İşlekel başkanlığındaki ekip tarafından değiştirildi. Gülpınar çifti ameliyatların ardından aynı odayı paylaşıp, yaşadıklarını unutulmayacak anıları arasına kaydederken, “Neye niyet neye kısmet” dedi. Selma Gülpınar, “Eşimin ağrısı çoktu ancak kusması, ateşi olmadığı için apandisit değildir, diye düşünüyordum. Bize sürpriz oldu. İyi ki hastanedeydik, risk olmadan her şey oldu bitti. Sonuç önemli, ikimiz de iyiyiz. Bizim için bu yaşadıklarımız hoş bir anı olacak” diye konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.