Refah'ta açlık grevi yapanlara destek gösterisi

Refah'ta açlık grevi yapanlara destek gösterisi

Gazze'nin Refah kentinde, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli "idari tutuklulara" destek gösterisi yapıldı.

Refah kentinde, açlık grevi yapan Filistinli tutuklulardan Ala Ebu Harez'in evinin önünde toplanan göstericiler, İsrail cezaevlerindeki Filistinlilerin serbest bırakılmasını istedi.

Hamas yöneticilerinden Sad el-Meğari yaptığı konuşmada, Filistinli tutukluların özgürleştirilmesi için tek çözüm yolunun "silahlı direniş" olduğunu savunarak hükümetten tutuklular meselesini öncelikli gündem maddesi yapmasını talep etti.

Tutuklularla tüm alanlarda dayanışma çağrısında bulunan Fetih hareketi üyesi Teysir El-Berdini de "Esirlerin, bu yürüyüşler, gösteriler ve konuşmalardan ziyade İsrail işgali karşısında bir halk ayaklanmasına ihtiyacı var" diye konuştu.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyuyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için "tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan bu süreyi 5 seneye kadar uzatabiliyor.

İsrail hapishanelerindeki 200 Filistinli, söz konusu uygulamayı protesto için 24 Nisan'dan bu yana açlık grevi yapıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.