Refah Sınır Kapısı'ndan ilk giren Kızılay oldu

Refah Sınır Kapısı'ndan ilk giren Kızılay oldu

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Gazze'ye yardımlarının devam ettiğini belirterek, "Refah Sınır Kapısı'ndan ilk kez giren, Kızılay olarak biziz" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yaptığı açıklamada, Gazze krizinin başından bu yana olayla ilgilendiklerini söyledi. 
 
Gazze'de 2008'den beri daimi ofislerinin bulunduğunu dile getiren Akar, bu ramazan ayında Gazze'ye yönelik bir kampanya başlattıklarını belirtti.
 
Kampanyayla Kur'an kursu gören çocuklara yardım etmeyi onlara iftar vermeyi, bazı yoksul ailelere gıda dağıtımı yapmayı amaçladıklarını ifade eden Akar, İsrail'in bombardımanının da bu sırada başladığını anımsattı.
 
"İçimizde uhde kalan bir hadisedir"
 
Gazze'ye bombardımanın başlamasıyla hemen harekete geçtiklerini anlatan Akar, "Yerelden temin ettiğimiz gıda kolilerini orada ihtiyacı olanlara dağıttık. Bu şekilde 6 bin 500 aileye gıda yardımı yaptık. Ardından Türk Hava Yollarının tahsis ettiği uçakla 20 tonluk ilacı Gazze'ye ulaştırdık, Gazzeli kardeşlerimizin yaralarının sarılmasına vesile olduk" diye konuştu.
 
"İlaçları vefa hastanesi istemişti ancak..."
 
Bununla ilgili ironik bir durum yaşadıklarını belirten Akar, "İlaçları bizden Vefa Hastanesi istemişti ancak ilaçları gönderdiğimizde bu hastane yerle bir olmuştu. İlaçlar ilgili şahısların eline gitti ama o bir ironidir, içimizde uhde kalan bir hadisedir" diye konuştu.
 
Yardımlar devam edecek
 
Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan 3 kişilik heyeti bu akşam Gazze'ye göndereceklerini bildiren Akar, heyetin ihtiyaçlarla ilgili tespit yapacağını bildirdi.
 
"Bir kere, hiç kimseye sormadan şunu deklare edebiliyoruz, Gazze'ye gıda ve ilaç yardımlarımız devam edecek" ifadelerini kullanan Akar, şunları kaydetti:
 
"Refah Sınır Kapısı'ndan ilk kez giren, Kızılay olarak biziz. Mısır Kızılayı ile işbirliği yaparak, Refah'tan girdik. Daha sonra Aşdod Limanı üzerinden bir gemi yolladık, bu gemide un ve şeker var. Bunların üçte birini, Kerem Şalom Kapısı'ndan içeri soktuk. Yüzde 60'lık kısmı bekliyor, onları da geçireceğiz. İkinci gemiyi de gönderiyoruz, bugünlerde hareket edecek."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.