Refah Sınır Kapısı açıldı

Refah Sınır Kapısı açıldı

Mısır'ın, Gazze sınırındaki Refah Kapısı'nı umre ziyaretçileri ve Mısır tarafında mahsur kalmış Filistinlilerin geçebilmesi için açtığı bildirildi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subha, Mısır'ın, umreye gidecek 340 kişi ve Mısır tarafında mahsur kalmış 300 Filistinlinin geri dönebilmesi için Refah Sınır Kapısı’nı açtığını belirtti.

Refah Sınır Kapısı'nın, Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı olduğunu hatırlatan Subha, kapının belli vakitlerde değil, aksine sürekli açık olması gerektiğini vurgulayarak, kapının hasta, öğrenci ve yurt dışında ikamet edenlere hala kapalı olduğuna işaret etti. 

Yetkililerin, 10 Filistinli yolcuya geçiş izni vermediğini belirten Subha, "Sınır kapısının, sadece hasta ve özel ihtiyaç sahibi Filistin vatandaşları için devamlı açık tutulması amacıyla Mısırlı yetkililerle sürekli irtibat halinde olduklarını ifade ederek, “Her defasında, kapının açılması yönünde kendilerine gönderdiğimiz talepleri incelediklerini söylüyorlar, şu ana kadar cevap almış değiliz” dedi.

Mısır, 3 Temmuz’daki askeri darbenin ardından, İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyayla tek bağlantı noktası olan Refah Sınır Kapısı'ndaki geçişlere istisnai durumlarda izin veriyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.