Ramazanoğlu Mahmud Sami Efendi anılıyor

Ramazanoğlu Mahmud Sami Efendi anılıyor

Hayatını İslam ve Kur'an-ı Kerim’e hizmete adayan son dönem hak dostlarından Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretleri, vefatının 29. yıldönümünde anılıyor...

94 yıllık ömrünü istikamet ve takva ölçüleri içinde Allah’a ve Allah’ın kullarına hizmet ve irşatla geçiren son dönem büyük Allah dostlarından Mahmud Sami Ramazanoğlu vefatının 29. senesinde düzenlenecek bir günlük anma programı ile yâd edilecek.

23 Şubat Cumartesi günü Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ve Hafız Mustafa Efe’nin tilavetiyle başlayacak programda Sami Efendi Hazretlerinin torunu Mimar Mahmut Kirazoğlu, Erkam Yayınları Sahibi Abdullah Sert ve Altınoluk Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Taşgetiren konuşmacı olarak yer alıyorlar.

Bir Yağmur Tanesi Kadar Ak ve Berrak

Necip Fazıl Kısakürek’in “Sami Efendi mi? O bir yağmur tanesi kadar ak ve berraktır” sözleri ile hayranlığını ifade ettiği son dönem Allah dostlarından Mahmud Sami Ramazanoğlu, aslen Adanalı olup, Darülfünun Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitirmiş, Adana’da başladığı irşat vazifesini, 1953’ten sonra İstanbul Erenköy’de devam ettirmiştir.

1979 yılında gönlündeki Rasulullah muhabbeti ile Medine’ye hicret eden Sami Efendi Hazretleri 12 Şubat 1984 günü vefat etmiş ve Cennetü’l-Baki Mezarlığına defnedilmiştir.

Sükûtu, edebi, mahfiyeti, tevazusu ve kalbî hayatı ile sevenlerinin hayatında derin tesirler bırakan Sami Efendi Hazretleri Kur’an-ı Kerim okumayı, az yemeyi, seherleri değerlendirmeyi, sürekli zikir halinde bulunmayı ve salih ve sadıklarla beraber olmayı tavsiye ederlerdi.

Yeni Akit