Ramazanın son günlerini Peygamberimiz (asm) gibi geçirelim

Ramazanın son günlerini Peygamberimiz (asm) gibi geçirelim

Ramazan Sokağı etkinliklerine Prof. Dr. Mehmet Emin Ay katıldı

Ramazan ayının önemini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, son 10 günün çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayının ruhuna uygun yaşanabilmesi için oluşturduğu Ramazan Sokağı her gün farklı etkinliklerle devam ediyor. Her gün saat 16.00'dan itibaren ziyaretçi kabul eden Ramazan Sokağı, iftar sonrasında binlerce insanı bir araya getiriyor. Ramazan'a özgü değerlerin birlikte yer aldığı ve Ramazan'a özgü lezzetlerin birlikte sunulduğu sokak her gün farklı etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Ramazan ayının son 10 gününün Ramazan’ın en önemli zaman dilimi olduğunu belirten Mehmet Emin Ay, “Son 10 gün Peygamberimizin (asm) gecelerini de ibadetle geçirdiği bir zaman dilimi. Son 10 günümüzü Peygamberimizin dediği güzellikte oruçlarla geçirelim. Böyle yaptığımız takdirde Ramazan’dan sonra bayram sevincine kavuşacağımız yerde Ramazan gidiyor diye bir hüzün kaplasın içimizi” dedi.

Orucun nasıl tutulması gerektiğine ilişkin de bilgiler veren Prof. Ay, “Sevgili Peygamberimiz (asm) dilimizin, gözümüzün, kulağımızın, elimizin de bizimle beraber oruç tutmasını istiyor. Gözümüz haramlarla meşgul, kulağımız haramları dinliyor, dilimiz yalan ve gıybetten geri durmuyorsa bununla ilgili İslam alimleri ‘Oruç tutar, namaz kılar, Kuran okursunuz;  ama o gıybetini ettiğiniz ve hoşlanmadığınız insan gelir o sevapları götürür’ diyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.