Ramazanda yoksulun yüzü gülecek

Ramazanda yoksulun yüzü gülecek

STK'lar ramazanda yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendirmek için hazırlıklarını tamamladı.

Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl ramazan yardımı faaliyetlerini "Hiç kimse kimsesiz kalmasın, bu ramazan ve her zaman" sloganıyla yürütecek.
 
Ankara'da Kocatepe Camisinin avlusunda kurulacak çadırla her gün 2 bin kişilik iftar sofrası açılacak. Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde iftar sofraları kurularak yüz binlerce kişi misafir edilecek. Hazırlanan 30 bin yardım çeki, ihtiyaç sahibi aileler tespit edildikten sonra ramazan boyunca dağıtılacak.
 
Vakıf, ramazanda Afrika'dan Asya'ya, Latin Amerika'dan Uzak Doğu'ya 50'den fazla ülkeye ulaşarak, yurt dışında yaklaşık 60 bin kişiye iftar sofralarını açacak. Yine yurt dışında yaklaşık 50 bin aileye de çeşitli yardımlarda bulunacak.
Vatandaşlar, bir fitre bedeli olan 10 lirayı, tüm operatörlerden "5601"e gönderilecek mesajla karşılayabilecek. Bunu yanı sıra vakfın internet sitesinden, bankalardan hiçbir masraf ödemeden zekat, fitre ve bağış ulaştırılabilecek.
 
Türk Kızılayı ramazan yardımlarına hazır
 
Türk Kızılayı, ramazan boyunca sosyal yardımlarını sürdürecek. Ramazan ayındaki sosyal yardımlarında en önemli kalemlerden birini gıda paketi oluşturacak.
 
Bu çerçevede Kipa, Real, Beğendik ve Migros mağazalarında Türk Kızılayı adına gıda paketleri satılacak. Bu mağazalardaki "ramazan paketi alanları"ndan bağış paketi alan hayırsever, Türk Kızılayı standına yönlendirilecek. Kızılay görevlisi, pakete Türk Kızılayı logosunu yapıştıracak ve bağış makbuzuyla müşteriden koliyi teslim alacak. Ayrıca Migros Sanal Market'ten satın alınan ramazan paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
 
Yıl boyunca süren adak kurban kesimi bu ramazan ayında da devam edecek. Yardımseverler, zekat ve adak bağışlarını Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
Türk Kızılayı, ülke genelinde faaliyet gösteren 12 aşeviyle ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ikramı ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarını sürdürecek. Aşevlerine gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumdaki yaşlı ve hastaların yemekleri özel sefer taslarında evlerine kadar götürülecek.
 
Akşehir, Edirne, Karamürsel, Diyarbakır, Konya, Silifke, İstanbul Yakuplu ve Kaynarca'daki aşevlerinde iftar verilecek. Van, Bingöl, Ağrı ve Ankara aşevlerinde rutin yemek dağıtımlarına devam edilecek. Bu kapsamda ramazan ayı boyunca 51 bin ihtiyaç sahibine ulaşılması amaçlanıyor.
 
Yurt içi ve yurt dışındaki vekalet sahiplerinin kurbanlarından üretilen et konserveleri, ramazanda da Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Hayırseverler, tüm GSM operatörlerinden 2868'e boş SMS atıp 5 liralık bağış yapabilir.Bankalardaki Türk Kızılayı hesabı, "www.kizilay.org.tr" internet adresi, 168 ücretsiz çağrı hattı, 2868 numaralı Türk Kızılayı posta çeki veya şubeler aracılığıyla bağışta bulunulabilir.
 
İHH'den gezici aşevi
 
Ramazan ayında 94 ülke ve bölgede yardım faaliyetinde bulunacak İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye'de 26 ilde gezici aşeviyle iftar programları gerçekleştirecek.
26 günde 50 bin kişiye iftar sofrasının kurulacağı gezici aşevinin ilk durağı Uşak olacak. Program, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Denizli, Muğla, Antalya, Mersin, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Bitlis Tatvan, Iğdır, Erzurum, Artvin Hopa, Tokat, Amasya, Çorum, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Eskişehir ile devam edecek.
Hayırseverler, gezici aşeviyle düzenlenecek bir iftarın tamamını üstlenebilir ya da bir veya birden fazla kişinin iftar bedelini karşılayabilir. Aşeviyle bin kişilik iftar programı 7 bin 500 lira olacak.
 
Kimse Yok Mu 50 bin kişiye bayramlık yardımında bulunacak
 
"Bu ramazan rahmet şemsiyenizi paylaşmanın bereketiyle doldurun" sloganıyla ramazan kampanyasına başlayan Kimse Yok Mu, ramazan coşkusunu tüm Türkiye'de, 5 kıtada 110 ülkede yaşatmak için hazırlıklarını tamamladı.
 
Kimse Yok Mu, ramazan boyunca 400 bin ihtiyaç sahibi aileye kumanya ulaştırmayı hedefliyor. Dernek, 2 milyon 500 bin kişiye sıcak yemek ikram edecek, 50 bin kişiye bayramlık yardımında bulunacak.
 
Dernek, 46 ülkedeki yetimlere de ulaşacak. "Bu ramazanda siz de sofranızda bir yetime yer açın" diyen dernek gönüllüleri, Arnavutluk, Benin, Bosna Hersek, Burundi, Çad, Demokratik Kongo, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Etiyopya, Fil Dişi, Filistin, Gana, Gine, Güney Afrika, Güney Sudan , Karadağ, Kanada, Kamboçya, Kamerun, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Liberya, Madagaskar, Malawi, Mali, Mısır, Moğolistan, Mozambik, Myammar, Nijer, Nijerya, Pakistan, Panama,Ruganda, Senegal, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tanzanya, Tayland, Uganda, Venezüella ve Yemen'de yetimlere kucak açacak.
 
Ramazan bereketini paylaşmak isteyenler, "5777"ye SMS göndererek, 5 lira karşılığında bir kişiye iftar verebilecek. Yurt dışındaki 110 ülkede ise 4 dolar karşılığında iftar verilebilecek. Hayırseverler, derneğe "444 4 593" numaralı telefon numarasından ya da "www.kimseyokmu.org.tr" adresinden bağışta bulunabilir.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.