Ramazan’da Ulu Cami dolup taşıyor

Ramazan’da Ulu Cami dolup taşıyor

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da camiler müminlerce tıklım tıklım dolduruluyor.

11 ayın sultanı Ramazan, tüm İslam aleminde olduğu gibi Bursa’da da huşu içinde yaşanıyor. Başta Ulu Cami olmak üzere gibi Selatin camileri ve tüm ibadethanelere akın eden müminler, bu bereketli ayı doyasıya yaşıyor.
 
Şehrin en önemli camilerinden olan Ulu Cami gibi Yeşil Cami, Emirsultan ve Muradiye camileri vatandaşların akınına uğruyor. Başta kandil geceleri olmak üzere, Cuma namazları, teravih ve vakit namazlarında camiler vatandaşlarca dolduruluyor.
 
Ayrıca gündüz saatlerinde de başta önemli camiler olmak üzere bütün mabetler vatandaşlarca Kur'an iklimine sokuluyor. Bunların başında da Ulu Cami geliyor. Özellikle sıcak havanın da etkisi ile Ulu Cami içinde ki şadırvanda abdestini alan müminler, cami içinde saatlerce Kur'an okuyup, namaz kılıyor. Ayrıca değişik Kur'an kurslarından da hafızlık yapan öğrencilerin dersleri de hocalarınca Ulu camide dinleniyor. Ramazan boyunca tıklım tıklım dolan Ulu Cami, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, Kur'an okuyup namaz kılanlarca da boş bırakılmıyor. 
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.