Ramazan’da susuzluğa karşı meyan kökü şerbeti

Ramazan’da susuzluğa karşı meyan kökü şerbeti

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaz mevsiminin oldukça sıcak günlerine denk gelen Ramazan ayında vatandaşları en çok susuzluk etkilerken, aktarlar ise susuzluğa karşı meyan kökünden yapılan şerbeti öneriyor.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde aktarlık yapan Cüneyt Ayazer, meyan kökünden yapılan şerbetin vücutta ki su tutma kapasitesini dengelediğini belirterek, Ramazan ayı ile birlikte en çok satılan bitkiler arasında yer aldığını da ifade ediyor. Meyan kökünden yapılan soğuk ve sıcak şerbetinin susuzluğu gidererek, oruç tutan vatandaşlar için kolaylık sağlayacağını vurgulayan Aktar Ayazer, ”Ramazan ayı ile birlikte işlerimizde hareketlilik yaşanıyor. Bununla birlikte yaz mevsiminin en sıcak günlerine denk gelen mübarek Ramazan ayında vatandaşlarımız en çok susuzluk konusunda zorluk çekiyor. Bizde susuzluk ve vücut direncini artırıcı özelliği bulunan meyan kökünden yapılan şerbeti öneriyoruz.

Meyan kökü vücut direncini hızlandırarak bağışıklık sistemini güçlendirmede ve bağırsak sıkıntılarını gidermeye yardımcı olan bir gıda takviyesidir. Meyan kökünden yapılan bu şerbetin sahur vaktinde 1 çay bardağı kadar tüketilmesi susuzluğu gidermede oldukça etkili olur. Ayrıca iftarda da doğal bir içecek olarak tüketilebilir. Meyan kökünün özellikleri bunlarla da sınırlı değil. Hafif şekerli bir tat veren bu bitki susuzluk haricinde astım, solunum yolları enfeksiyonları, ses kısıklığı, boğaz ağrısı, ağız içi iltihapları, kramp çözücü, on iki parmak ülseri, mide rahatsızlığı, sedef ve sinirsel hastalıklara da fayda sağlayan bir bitkidir. Şerbetin hazırlanışında ise 1 litre sıcak suya bir tutam meyan kökü ve bir adet çubuk tarçın ilave ederek 45 dakika demlenmesi beklenecektir. Ayrıca yapılan bu şerbet soğuk ve sıcak şekilde de tüketilebilir” dedi. 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.