Ramazan'da susuz kalmamak için

Ramazan'da susuz kalmamak için

Ramazan ayında uzun süren oruç süreleri nedeniyle aktarlar, sahurda ‘Demirhindi’ şerbetinin içilmesi halinde susuzluğun giderilebileceğini söyledi.

Hava sıcaklığının artması ve 17 saate kadar oruç süresinin olması vatandaşları zorlarken, aktarlar, sahurda ‘Demirhindi’ şerbetinin içilmesi taktirde gün boyu yaşanan susuzluğun büyük ölçüde giderileceğini söyledi. Aktar Ali Ahmet Bilaloğlu Demirhindi şerbeti hakkında bilgiler vererek, “Vatandaşları susatmayacak ve tok tutacak bitkisel ürünler bulunmaktadır. Sahurda içildiği zaman susuzluğu gidermek amacıyla kullanılan Demirhindi şerbeti vardır. Bunun içerisine de karanfil, kakule, tarçın ve zencefil isteğe göre ilave edilebilir. Narçiçeği bitlisi tek başına da kullanılabilir. Soğuk içildiği zaman da vücudun hararetini alır. Hazır yapılmış şerbet şeklinde bir karışımmıız da var. Bu şekilde de tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu. Deneyip kullandıkları için tavsiye ettiklerine ifade eden Bilaloğlu, “Havaların sıcak olması ve oruç süresinin de uzun olmasıyla beraber vatandaş yıpranıyor ve talepler artıyor. Bunlar takviye olarak ta alınabiliyor. Bizlerde deneyip kullandığımız için tavsiye ediyoruz” dedi.

Bilaloğlu pahalı içecek olmadığını söyleyerek, “Ürünlerin fiyatları pahalı değildir. 200 gramlık demirhindi bitkisi 5 TL’dir. Maliyeti yüksek olmayan içeceklerdir bunlar” diye konuştu. 

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.