Ramazan'da suç işleme oranları düştü

Ramazan'da suç işleme oranları düştü

Emniyet Müdürlüğü'nün istatistikleri de, araştırma sonuçlarını doğruladı

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Kuşat, yapılan araştırmaların Ramazan'da suç işleme oranlarını düşürdüğünü söyledi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nün istatistikleri de, araştırma sonuçlarını doğruladı.

Geçmişten bu yana oruç tutulan zaman dilimleri içerisinde suç işleme oranlarının azaldığını belirten Prof. Dr. Ali Kuşat, "Yapılan çalışmalar Ramazan ayı içerisinde suç işleme oranlarının, hırsızlık, cinayet, yaralama gibi olayların azaldığını gösteriyor. Eskiden beri, savaşan gruplar en azından Ramazan boyunca barış ilan ederler, İslam öncesinde bile Arapların Ramazan'a ve üç aylara denk gelen dönemde barış yaptıklarını biliyoruz. Bireysel olarak suç işlemeye eğilimli olan insanların kendi kendilerini engellemeye yönelik davranışta bulunduğunu söyleyebiliriz. Bunların da istatistiklere yansıdığını görüyoruz." diye konuştu.

İŞLENEN SUÇLARDA YÜZDE 15 GERİLEME GÖRÜLDÜ

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Ramazan ayı suç işleme oranları istatistikleri de bu durumu doğruladı. Suç işleme oranlarında ortalama yüzde 15 civarında düşüş olduğu görülen verilerde, örneğin, günlük 105 ile 110 arasında gerçekleşen hırsızlık rakamları, 90-95'e kadar geriledi.

iha

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.