Ramazan'da sigara içmek her zamankinden de zararlı

Ramazan'da sigara içmek her zamankinden de zararlı

Ramazan'da sigara, elektronik sigara ve nargile gibi tütün ürünlerini tüketmek, normal zamanda tüketmekten daha zararlı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Orucu açtıktan sonra sigara yakmak veya sahura kadar nargile içmek... 

Tütün ürünlerinin tiryakisi olanlar oruç esnasında sigara ve diğer tütün ürünlerinden uzak olsa da, iftar ile sahur arasında kullanmaya devam ediyorlar. Fakat yapılan son açıklamaya göre Ramazan'da sigara her zaman olduğundan da zararlı.

Ünlü tıp uzmanı ve kardiyoloji uzmanı Dr. Ghania Slimani'ye göre, sigara veya nargile, oruç sırasında çekilen susuzluk nedeniyle, Ramazan ayında normal zamandan 3 kat daha fazla zarar veriyor.

“Oruç tuttuğunuzda, vücut susuz hale gelir ve oksijen ve glikoza ihtiyaç duyar, bu nedenle tütünün zararlı etkilerine daha duyarlı hale gelir" diyen Slimani'ye göre ayrıca Ramazan'da kanın daha yoğun bir hale gelmesi ve pıhtılaşma riskinin artması sigaranın risklerini de aynı oranda arttırıyor.

Dr.Slimani ayrıca; “Kan basıncı artar ve kalp atışı bazen hayatı tehdit eden aritmilere (düzensiz kalp atışı ritmi) yol açan düzensiz hale gelir. Nikotin kaynaklı koroner spazm, neredeyse sağlıklı arterlerle bile kalp krizlerine neden olabilir ”diye ekledi.

Arab Business'in haberine göre Slimani Ramazan'ı sigara bağımlıları için bir fırsat olarak görüyor. Slimani'ye göre Ramazan ayı sigarayı bırakmak için büyük bir fırsat ve içinde 4 binden fazla kanser yapabilecek bileşik taşıyan tütün ürünlerinden kurtulmak için bu fırsat kaçırılmamalı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.