Ramazan’da gece internetten alışveriş yüzde 60 artış gösterdi

Ramazan’da gece internetten alışveriş yüzde 60 artış gösterdi

Ramazan ayında gece yapılan alışverişler yüzde 60 arttı. En çok online ürün alınan iller İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa ve Kocaeli oldu.

Çorum, Uşak, Kocaeli, Kırıkkale ve Kırşehir ise önceki döneme göre online alışverişin en çok arttığı iller.
 
Sabancı Grubu’nun online alışveriş platformu Kliksa, Ramazan ayı boyunca internet üzerinden en çok satın alınan ürünleri açıkladı. Buna göre, Ramazan döneminde Türkiye genelinde en çok akıllı telefon, tablet, bebek bezi, elektrikli süpürge ve televizyon tercih edildi. En çok online ürün alınan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa ve Kocaeli olurken, bu şehirleri Diyarbakır, Konya, Mersin, Kayseri ve Erzurum takip etti. Konuyla ilgili bilgi veren Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Ramazan’da gece 12.00’den sabah 05.00’e kadar yapılan alışverişlerde geçen yıla göre yüzde 60 artış olduğunu söyledi. Safkan, “Çorum, Uşak, Kocaeli, Kırıkkale ve Kırşehir, önceki döneme göre online alışverişin en çok arttığı iller oldu. Ramazan’ın yaza denk gelmesi sebebiyle, yüzde 200’e yakın oranla en çok artış gösteren ürün kategorisi klimalar oldu. Ayrıca geçen seneyle karşılaştırdığımızda bu yıl üç kat fazla Ramazan paketi satıldı.” dedi.
 
Türkiye genelinde kadınlar en çok akıllı telefon, elektrikli süpürge, hafıza kartı, tablet ve bebek bezini tercih etti. Erkeklerin rağbet ettiği ürünler akıllı telefon, tablet, televizyon, oto lastiği ve hafıza kartı olarak sıralandı. 
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.