Ramazan'da 26 milyon Mescid-i Haram'ı ziyaret etti

Ramazan'da 26 milyon Mescid-i Haram'ı ziyaret etti

Ramazan ayının ilk on gününde 8 milyon Ramazan boyunca ve bayramı sonrası bir kaç gün içerisinde ise 26 milyondan fazla Müslüman, Mescid-i Haram'ı ziyaret etti.

Ramazan ayı boyunca ve Ramazan bayramı sonrası bir kaç gün içerisinde 26 milyondan fazla Müslüman, Mescid-i Haram'ı ziyaret etti.

Ziyaretçiler, Mekke Valisi Prens Haled Al-Faysal'ın gözetiminde gerçekleştirilen yeni kentsel düzenlemelerle birlikte rahat bir ibadet ve umre dönemi geçirdi.

Kentsel gelişim sorumlusu Hisham Al-Faleh, Ramazan'ın ilk on günü içerisinde yaklaşık 8 milyon kişinin umre ziyareti için Mescid-i Haram'ı ziyaret ettiğini söyledi.

Mescid-i Haram'da bu yılın Ramazan ayında toplam ziyaretçi sayısı geçen yıla oranla 4,6'lık bir artış ile 26.729.709 milyon kişiye ulaştı.

Geçtiğimiz yıla oranla yüzde yüzde 15 artış göstererek 6.6 milyon araç umre ziyaretçilerinin hizmetine sunuldu. Al-Faleh, Mekke'de 1.7 milyon araca otopark hizmeti verilirken, beş ulaşım şirketinin de umre ziyaretçilerini taşıma görevini üstlendiğini söyledi.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.