Ramazan sonrası mide rahatsızlıkları çekenler aktarlara koşuyor

Ramazan sonrası mide rahatsızlıkları çekenler aktarlara koşuyor

Ramazan Bayramı ile birlikte yapılan bayram ziyaretlerinde ikram edilen yemekler ve tatlıları aşırı kaçıranlar soluğu aktarlarda alıyor. Mide hazımsızlığı yaşayanlara aktarlar, kekik suyunu öneriyor.

Ramazan ayında tutulan oruçlarla birlikte midenin tembelleştiğini kaydeden Aktar Tayyar Çalık, Ramazan Bayramı ile birlikte midenin yeniden yoğun bir tempo ile çalışmaya başladığını söyledi. Yapılan bayram ziyaretlerinde sunulan birbirinden çeşitli yemek ve tatlıların insanları cezbettiğini kaydeden Çalık, “Bir çok kişi bu lezzetli yemekler karşısında kendisini tutamıyor. Hatta ‘atın ölümü arpadan olsun’ diyerek aşırı derece yiyor. Ramazan ayında tembelleşen mide tabiri caizse bir anda neye uğradığını şaşırıyor. Bunun sonucunda mide rahatsızlıkları şikâyetiyle hastaneye koşuyorlar. Ramazan sonrası mide hazımsızlığı, şişkinlik ve gaz problemleriyle ilgili bitkilerin satışında adeta patlama yaşanıyor." diye konuştu.

Şişkinlik ve gaz probleminin, çoğunlukla çabuk yemek yiyenlerde, sinir veya sindirim sistemi bozuk olanlarda görülen bir durum olduğunu ifade eden Çalık, şöyle konuştu: "Kişi sık sık geğirir. Sebebi midedeki salgı bezlerinin yeteri kadar çalışmaması, gaz yapıcı yiyecekler, yemeklerin iyi çiğnenmeden yenmesi, hava yutma gibi nedenler sıralanabilir. Biz bu rahatsızlığa karşı kekik suyunu öneriyoruz. Hoş kokusu ve lezzeti ile sebze, balık, et yemekleri ve salataların vazgeçilmez baharatı olan kekik, aynı zamanda sağlığa pek çok faydası ile uzun zamandır çeşitli hastalıkların tedavisinde yardımcı, doğal ürün olarak en çok da sindirimi düzenleyen bir bitki olarak kullanılmaktadır.” 

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.