Ramazan sonrası diş bakımını önemseyin

Ramazan sonrası diş bakımını önemseyin

Uzmanlar, ramazan sonrasında diş bakımı ve ağız sağlığına daha çok özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek, oruç nedeniyle değişen yemek saatlerinin ağız bakımı alışkanlıklarının aksamasına neden olduğunu söyledi.

Erdilek, ramazan ayında ağız bakımı alışkanlıklarının aksaması nedeniyle diş ve dişeti sağlığında olumsuzluk meydana gelebileceğini dile getirdi.

Çoğu insanın önemsemediği dişeti kanaması, yoğun plak ve diş taşı varlığının sindirim problemlerine kadar varan önemli hastalıklara sebep olabileceğine işaret eden Erdilek, "Tüm besinlerin sindirimi ağızda başlar ve yiyeceklerin iyi öğütülmesi için dişlerin varlığı ve sağlığı önemlidir" dedi.
Ramazan bayramındaki ziyaretlerde şeker ve tatlı ikramlarının yapılacağını, bunları yemeden durabilmenin zor olduğunu kaydeden Erdilek, şöyle konuştu:

"Ramazan ayında değişen yemek saatleri, ağız bakımı alışkanlıklarının aksamasına neden olur. Ramazan sonrasında diş bakımı ve ağız sağlığı daha çok önemsenmeli. Bayramda şekerli yiyecek ve içecekler ağız ortamında yoğun bir asidik ortam oluşturarak çürük riskini artırır. Bu riskin önüne geçebilmek için ağız bakım alışkanlığına sahip olmak ve gün içerisinde tüketilen ana öğün ve şekerli besinler sonrası su ile ağzımızı çalkalamak, oluşan asidi tamponlamaya yardımcı olacaktır. Unutulmamalıdır ki sağlık ağızda başlar. Bayramlar gibi şekerli gıdaların çok tüketildiği özel günlerde bahsedilen uyarılar dikkate alınırsa ağız ve diş sağlığımızı rahatlıkla idame ettirebiliriz."

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.