Ramazan sofralarınızdan yoğurdu eksik etmeyin

Ramazan sofralarınızdan yoğurdu eksik etmeyin

İftarda ve sahurda mutlaka yoğurt tüketin

Bağırsakları düzenlemekten enfeksiyonlarla savaşmaya kadar pek çok faydası olan yoğurdu, vitamin ve mineral eksikliğinin sıkça yaşandığı Ramazan ayında mutlaka tüketin.

Vücudun günlük ihtiyacı olan protein, vitamin ve mineraller için Ramazan ayında mutlaka yoğurt tüketin. Uzun süren açlık süresinde vücutta birçok mineral eksikliği görülebilir; bu yüzden mineral bakımından zengin yiyecekler tüketilmelidir. Vücudunuzun ihyacı olan vitaminleri yoğurt yiyerek karşılayabilirsiniz.

iftar sofrasında orucunuzu suyla açtıktan sonra birkaç kaşık yoğurt mutlaka yiyin ve devamını yemeğinizin aralarına bölerek tüketin. İftarda tüketilen bir kase yoğurt, kan şekeri seviyesini düzenler; orucunuzu açtıktan sonra şekerinizin aniden yükselmesine engel olur.

Yoğurt, sahur için de hafif ve ferahlatıcı lezzetiyle ideal besinlerden biri durumunda. Hafif bir yiyecek olmasının dışında, uzun süre tok kalmak istiyorsanız sahurda mutlaka yoğurt tüketin.

Özellikle ramazan ayında tüketilen hayvansal proteinler yüzünden yaşanan kas erimesini önlemeye yardımcı olan yoğurt, aynı zamanda iftar ve sahur arasında bolca içilen çay ve kahveye karşılık kemiklerinizi korumanıza da destek olur.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.