Ramazan sevinci

Ramazan sevinci

Yüzyılın en büyük sel felaketinin etkilediği Bosna Hersek’te, sel ve heyelandan dolayı evlerini kaybederek, 7. Müslüman Tugayı Kışlası’nda konaklayan afetzedeler, evlerinden uzak bir Ramazan geçiriyor

Bosna Hersek’te evlerinden uzak buruk bir Ramazan geçiren afetzedeler; hâlâ yaşadıkları yüzyılın en büyük sel felaketinin izini taşıyor. Mayıs ayında yaşanan sel ve heyelan felaketlerinden en fazla etkilenen Jelyezno Polje ve Topçiç Polje’de, evleri kullanılmaz hale gelen ve Zenitsa’daki 7. Müslüman Tugayı Kışlası’na yerleştirilen afetzedeler, bu yıl Ramazan ayını evlerinden ayrı geçiriyor.
 
BAYRAMA EVDE GİRMEK İSTİYORLAR
 
Sahur ve iftarda, kışlaya yerleştirilen diğer afetzedelerle birlikte sahur yapıp oruç açan Bosnalılar, kendilerine tahsis edilen mescidde de namaz kılıp Kur’an okuyor. Kendilerine sunulan imkanlara rağmen yine de evlerini özlediklerini, Ramazan’ı evden uzakta karşılamanın kolay olmadığını vurgulayan Bosnalı afetzedeler, en kısa zamanda evlerine dönüp bayramı aileleriyle birlikte evlerinde karşılamak istiyor.
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.