Ramazan öncesinde suya kavuştular

Ramazan öncesinde suya kavuştular

Türkiyeli hayırseverlerin bağışları 15 Bin Mali vatandaşının yüzünü güldürdü.

Risale Haber - Haber Merkezi 
 
17 yeni su kuyusunun daha açılışını Ramazan öncesine yetiştiren Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Afrika’yı sulamaya devam ediyor.
 
 ***
 
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mali’nin farklı bölgelerinde 17 yeni su kuyusunun daha açılışını yaptı. Mali’nin Segou, Kati, Tentou ve Bugabuçar bölgelerinde açılan 17 su kuyusunun ortalama 15 Bin insanın su ihtiyacını karışlayacağı hesaplanıyor.
 
 ÖMÜR BOYU SUSUZLUK ÇEKİP RAMAZAN’DA SUYA KAVUŞACAKLAR
 
 Su kuyularının kalan son işlerini halledip açılışlarını yapmak üzere bölgeye giden Cansuyu Derneği İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, su kuyularının Ramazan öncesine yetişmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Yorulmaz; “Ramazan Afrika’da daha zor geçiyor ve susuzluğun da had safhada olduğu bu ortamda suyun ne mana ifade ettiğini maalesef biz anlayamıyoruz da, anlatamıyoruz da. Bu su kuyularının ne mana ifade ettiğini de biz anlayamıyoruz. Bu susuzluğu bir ömür boyu çekip Ramazan öncesinde tertemiz suya kavuşan yaşlı kadınları düşünmek lazım mesela. Allah hayırsever kardeşlerimizden razı olsun. İnşallah ecirlerini en iyi şekilde alacaklardır” dedi.
 
 SU KUYULARINA İSİMLERİNİ VERDİLER
 
 Cansuyu Derneği, Mali’nin Segou, Kati, Tentou ve Bugabuçar bölgelerinde Merhume Fevziye Apaydın, Yusuf Tetik, Mehmet Apaydın, Yaşar Apaydın, Şinasi Apaydın, Ramazan Apaydın, Hayati Apaydın, Abdurrahman Apaydın, Türkan Ünal Bostan, Edibali Ailesi, Enise, Enes, Fatmanur ve Ebrar Tepeyurt, Kevser Tepeyurt, Fatma Tepeyurt ve Samsun Cansuyu Gönüllüleri ile farklı bölgelerden 4 farklı Cansuyu Gönüllüsü Hayratının açılışını yapmış oldu.  Dernek, özellikle Afrika’da su kuyuları açmaya devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.