Ramazan ne zaman bitecek? Bayram hangi gün?

Ramazan ne zaman bitecek? Bayram hangi gün?

2019 Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Müslümanlar 29 gün boyunca orucun farz olduğu Ramazan ayını yaşayacak. Ardından Ramazan Bayramı başlayacak. Peki 2019 Ramazan ne zaman bitecek? Arefe ne zaman?

Ramazan ayları İslamiyet'in en önem verdiği aylardır. Milyonlarca Müslüman bu süreçte farz olan oruç ibadetini yerine getirmenin yanında ibadetlerini ve dualarını sıklaştırıyor. Manevi iklimin doruğa ulaştığı Ramazan 29 gün sürecek. Son günlerine girdiğimiz Ramazan ne zaman bitiyor? Bayram arefesi hangi gün? Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak?

2019 Ramazan ne zaman sona erecek?

6 Mayıs 2019 Pazartesi günü tüm İslam alemi Ramazan ayına erişmişti. 23 gündür devam eden Ramazan'ın son haftası içine girdik. 29 gün sürecek Ramazan 3 Haziran 2019 Pazartesi günü tutulacak son oruç ile ve yapılacak son iftar ile bitecek. 

Son teravih ise bundan bir gün önce, 2 Haziran 2019 Pazar günü kılınacak. 3 Haziran günü aynı zamanda bayram arefesi olacak.

2019 Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak?

3 Haziran 2019'da tutulacak son orucun ardından 4 Haziran 2019 Salı günü sabah kılınacak bayram namazı ile Ramazan Bayramı başlayacak. 4-5-6 Haziran 2019 tarihleri Ramazan Bayramı olacak.

1 Haziran 2019'da başlayacak bayram tatili ise 9 gün boyunca sürecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.