Ramazan mesajı yayınladığı için linç edilen Alman siyasetçi: Irkçılık bir şeytan oyunudur

Ramazan mesajı yayınladığı için linç edilen Alman siyasetçi: Irkçılık bir şeytan oyunudur

Alman Milletvekili Helge Lindh (SPD) ırkçılar tarafından sosyal medyada linç kampanyasına uğradı

Geçtiğimiz günlerde Ramazan tebriği yayınlayan ve müslümanların Almanya'da gördükleri muameleden dolayı özür dileyen Alman Milletvekili Helge Lindh (SPD) ırkçılar tarafından sosyal medyada linç kampanyasına uğradı.

Ramazanın başlamasıyla paylaştığı mesajında orucun sosyal hikmetlerinden bahseden Lindh, müslümanların sürekli hedef tahtasında olmasından ve günlük hayatta yaşadıkları ırkçılıktan dolayı özür dilemiş ve bu durumun kendisini çok sinirlendiğini ifade etmişti.

Bu mesajdan sonra Lindh farklı sosyal medya sitelerinde bir çok ırkçı ve İslam düşmanı tarafından hedef tahtasına alındı. Yayınladığı Ramazan mesajı ile alay edildi ve müslümanların bu kültürün bir parçası olmadığı savunuldu. Daha önce de Lindh birçok defa ölüm tehdidi almıştı.

Lindh ise, bu linç kampanyalarını destekleyen ve tetikleyen aşırı sağ partisi AfD'ye Alman Meclisinde edebiyat dili ile ilginç bir cevap verdi. Lindh, İslam dostu olarak bilinen alman yazar Goethe'nin “Faust“ kitabından Faust ve şeytan Mefistofeles'in diyaloğunu bugüne taşıdı. Bu şekilde ırkçılığın nasıl bir şeytan oyunu olduğunu ifade etti. Aynı zamanda ırkçıların Alman kültüründen ve tarihinden hiçbirşey anlamadıklarını, geçmişte yapılan hatalardan ders almadıklarına dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.