Ramazan davulcularına, ritm uyarısı

Ramazan davulcularına, ritm uyarısı

Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Gençay, ''Gecenin bir yarısı çiftetelli çalınması uygun olmaz. Ramazan ayına uygun ritmler çalınmalı'' dedi

Kırklareli'nde, ramazan ayında 12 mahallede görev yapacak 40 davulcuya  törenle yaka kartları verildi.
 
Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Gençay, törende, vatandaşların bu ramazan ayında da sahur vakti davullarla oruç tutmaya davet edileceğini söyledi.
 
Ramazanın ibadet ayı olduğunu belirten Gençay, bu yıl kent merkezinde 40 davulcunun görev yapacağını ifade etti. Ramazanın İslam alemi ve Türkiye'ye hayır getirmesi temennisinde bulunan Gençay, şöyle konuştu: Ramazan ayı herkesin kendi inançlarını yerine getirdiği ibadet ayımızdır. Herkesin paylaşımcı, bölüşümcü olmasını istiyoruz. İnsani duygularla herkesin birbirine saygı durması ve yardımlaşma duygularının ön plana çıkmasını istiyoruz. Ramazan ayında sahur vaktinin ilanı için davulcularımız görev yapacak. Ramazan davulcuları belirli ritmlerde davullarını çalmalılar. Ramazan ayının anlamına uygun olmayan ritmler çalınmamalı. Gecenin bir yarısı çiftetelli çalınması uygun olmaz. Ramazan ayına uygun ritmler çalınmalı.
 
Konuşmanın ardından, kartları teslim edilen davulcular, mani okudu.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.