Ramazan bereketi

Ramazan bereketi

Oniki ayın sultanı Ramazan'a sayılı günler kala iftarlık gıda alışverişi hız kazandı. Yoğunluktan memnun olan esnaf, fiyatların geçen yıla göre artmadığını söylüyor.

Kübra Kara'nın haberi:
 
Ramazan ayının yaklaşmasıyla, vatandaşları tatlı bir alışveriş telaşı sardı. Vatandaşlar, iftar sofrası için çarşı pazar dolaşıp iftariyelik almaya başladı. Kahvaltılıktan baklagillere, tatlılardan tahıllara kadar bir çok gıda malzemesinin alınması, esnafın da yüzünü güldürdü. Yoğunluktan memnun olan esnaf, fiyatlarda geçen seneye oranla herhangi bir artış yaşanmadığını söyledi.
 
ARİFE GÜNÜ YOĞUN OLACAK
 
Eminönü'nde 41 yıllık esnaf olan Selami Yapar, özellikle hurmanın vatandaşlar tarafından rağbet gördüğünü söyledi. Yapar, 'Fiyatlar geçen seneyle aynı. Şimdi de vatandaş alışverişe erken başladı ama arife günü daha fazla yoğunluk bekliyoruz' ifadelerini kullandı. Ramazan sofrasının tatlısı deyince akla ilk olarak güllaç gelir. Şerbetli tatlılar da raflarda yerini alırken kuru güllaç da hafif bir tatlı olmasıyla piyasadaki yerini korudu. Pide fiyatı ise geçen yılla aynı kalarak 1,5 liradan satışa sunulacak.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.