Ramazan Bayramını tatil eden eyaletlerin sayısı artıyor

Ramazan Bayramını tatil eden eyaletlerin sayısı artıyor

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde Ramazan Bayramı'nın tatil öncesine denk gelmesiyle Müslüman öğrenciler için yapılan düzenleme diğer eyaletlere de örnek oldu.

Ramis Kılıçarslan'ın haberi:

Aşağı Saksonya ve Bavyera’dan sonra Bremen ve Baden-Würtemberg de (BW) Ramazan Bayramı'nda özel izinle üç gün bayram yapılmasına imkân tanıyor. Müslüman öğrenciler ve aileleri, bayramın diğer eyaletlerde zaten okul tatiline denk gelmesiyle tüm Almanya’da bu yıl çifte bayram kutlayabilecek.

Bremen Eğitim Bakanlığı, bu yıl Ramazan Bayramı ve okul tatili ile ilgili belirlenen düzenlemeyi okul yönetimlerine bildirdiklerini kaydetti. Buna göre, bayram gününü yurtdışındaki ailelerinde geçirmek isteyen Müslüman öğrenciler, Bremen’de okul idaresine başvurarak Ramazan Bayramı’nın ikinci günü (29 Temmuz) ve hatta üçüncü günü de (30 Temmuz) istisnai olarak derslerden muaf olma hakkından yararlanabilecek.

Başvurunun okul idaresine yazılı olarak yapılması ve uçak bileti gibi bir belge ile belgelenmesi gerekiyor. Kararı okul idaresi veriyor. Velilerin ise bu sürede takip edilemeyen derslerin daha sonra öğrenci tarafından bizzat yerine getirilmesini garantilemesi gerekiyor. Öğrenciler karnelerini yaz tatilinden sonra alabilecek.

OKULDAN İZİN ALMADAN TATİLE ÇIKMAYIN

BW Eğitim Bakanlığı’ndan da dini tatillerde izin alma hakkının olduğu ve bu hakkın dilekçe yoluyla talep edilebileceği açıklaması geldi. Buna göre resmi tatil başlamadan tatile çıkacak veliler çocukları için okullara dilekçe verebilecek. Dini günler için izin hakkının okullara ve başkonsolosluklara bildirileceği de Eğitim Bakanlığı’nın açıklamaları arasında. Velilerin resmi izin almadan çocuklarını tatile erken götürmeleri bazı sorunları beraberinde getireceği için velilerin bu noktaya dikkat etmeleri tavsiye ediliyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.