Ramazan Bayramı'nda neler yapılır? Ramazan Bayramı'nın önemi ve değeri

Ramazan Bayramı'nda neler yapılır? Ramazan Bayramı'nın önemi ve değeri

2017 Ramazan Bayramı gelip çattı. Müslümanlar 1 ay boyunca süren farz olan oruç ibadetlerini ellerinden geldiğince yerine getirdi. Artık Üç Aylar ve Ramazan bitiyor. Peki Ramazan Bayramı'nın önemi nedir? Ramazan Bayramı'nda neler yapılır?

2017 Ramazan Bayramı 25 Haziran 2017 Pazar Sabahı ile başlayacak. Ramazan Bayramı her bayram olduğu gibi kılınacak Bayram Namazları ile başlayacak.

İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ramazan Bayramı'nda neler yapılır? sorusu 3 günlük Bayramı dolu dolu geçirmek isteyen Mü'minlerin merak ettiği soruların başında yer alıyor. Milyonlarca Müslüman ilk etapta Bayram'ın ilk günü kılınacak Bayram Namazı için Camilere akın edecek. 2017 Ramazan Bayramı'na girerken, Bayram'da neler yapılır? sorusu da gündemdeki yerini aldı.

Ramazan Bayramı nedir? Ramazan Bayramı'nın önemi

Ramazan Bayramı için geriye doğru saydığımız şu saatlerde pek çok kişi Ramazan Bayramı nedir? sorusunu soruyor. İlk bakışta Ramazan Bayramı, Üç Aylar'ın sonuncusu olan ve ayların en kıymetlisi olarak anılan Ramazan Ayı'nın sonunda kutlanan Bayram'dır. Üç Aylar'ın da bitişini ifade eden Ramazan Bayramı, Şevval Ayı'nın girmesi ile başlar ve ilk 3 günü boyunca devam eder.

Ramazan Bayramı'nın Arapça'daki adı Fitre veya Fitr Bayramı'dır ( 'id el-fitr ). Anlamı Müslümanlarca verilen Fitre veya Fitr Sadakası'nın verileceği günlerden gelmektedir. Ramazan Bayramı Şevval Ayı'nda başlar ve oruç tutulmaması gereken bir 3 günlük süre başlar.

Ayrıca Müslüman ülkelerde 3 günlük bir Resmi Tatil'in de başlangıcını ifade eder.

Ramazan Bayramı'nın önemi nedir?

Ramazan Bayramı, herşeyden önce 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı'nın ve Farz olan Oruç ibadeti'nin sona ermesi nedeniyle Müslüman ülkelerde çok büyük öneme sahiptir.

Keza Fitre Sadakası'nın verilmesi gereken Ramazan Bayramı Sabahı nedeniyle Müslüman İhtiyaç Sahipleri açısından bir başka sevinç taşımaktadır.

Bayramlar ülkemizde Mü'minler arası kardeşlik bağının güçlendiği zaman dilimidir. Bu zaman dilimi boyunca yardımlaşma, eş,dost,komşu ve akraba ziyaretleri, yaşlı ziyaretleri artar. Aynı zamanda pek çok insan bu günlere özel olarak giyinip kuşanmaktadır. Yine kültürümüzde çocuklar bayram sabahları büyüklerin ellerini öper ve harçlık alırlar.

Ramazan Bayramı'nda neler yapmalıyız?

2017 Ramazan Bayramı'nda yapılacaklar pek tabi ki kişiden kişiye değişmektedir. Dinlenmek isteyenler bu günleri tatilde geçirse de, evlerinde olanlar da Bayram'ı kendi içlerinde idrak etmektedirler.

Ramazan Bayramı Sabahı Bayram Namazı kılmak pek tabi ki önemli bir ibadet olarak karşımıza çıkmaktadır. Bayram Namazı, Bayramların en özlenen yanlarından biridir.

Ramazan Bayramı'nda erken kalkmak, güzel kokular sürmek, güzel giyinmek ve misvak ile dişleri temizlemek, keza gusletmek, Bayramı en güzel değerlendirme şekillerindendir. Bir Müslüman temizliğine ve giyimine özen göstermelidir.

Eş, Dost, Akraba ve Komşu ziyaretleri yapmak. Mü'minler arasında kardeşlik bağını güçlendirmek de Bayram'ın güzel yanlarındandır.

Yaşlıları ziyaret etmek ve onların elini öpmek de bayramın önemli yanlarındandır. Ayrıca Mü'minler arası sohbeler düzenlemek de Bayram'ı dolu geçirme yöntemlerindendir.

Küs olan Müslümanların barışması veya barıştırmaya vesile olunması da Bayram'ı güzel geçirme yöntemlerindendir.

Vakit Namazları kaçırmamak, isteğe bağlı nafile namazlar kılmak ve Kur'an-ı Kerim okumak da tavsiye olunur.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum