Ramazan Bayramı'nda hava nasıl olacak (Hava durumu)

Ramazan Bayramı'nda hava nasıl olacak (Hava durumu)

Ramazan Bayramı yaklaşıyor. 16-17-18-19 Temmuz bayram tatilinde, kimileri ailelerini ziyaret edecek, kimileri tatile gidecek, kimileri dinlenecek kimileri ise çalışacak... Peki bayramda hava nasıl olacak? İşte cevabı...

Tüm bayram boyunca hava güneşli olacak. Yağış yok.

Arife günü, Bayramın ilk günü, ikinci günü ve üçüncü günü güneşli ve sıcak geçecek.

Tüm Türkiye'de sıcaklıklar en düşük 25 en yüksek 34 derecelerde seyredecek. Marmara'da ise sıcaklıklar 26-30 derece arasında.  

BAYRAM TRAFİĞİ İÇİN KARAYOLU VE DENİZ İŞLETMELERİNDE ÖNLEMLER ALINMAYA BAŞLANDI 

Perşembe gününün de kamu çalışanları için tam gün tatil ilan edilmesiyle 4 güne çıkan Ramazan Bayramı tatili öncesinde trafikte yaşanacak yoğunluk için şimdiden önlemler alınmaya başlandı.

Özellikle İstanbul-İzmit arasında TEM ve D-100 Karayolu'nda her yıl yaşanan yoğunluk nedeniyle tüm bakım ve onarım çalışmaları Pazartesi gününden itibaren durduruluyor.

Daha önceden Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında Perşembe günü ek feribot koymayı planlayan İDO, Perşembenin de tam gün tatil edilmesiyle bunu bir gün öncesine kaydırdı.

Bu yılın sonunda tamamlanması planlanan Körfez Köprüsü'nün açılmasıyla, iskelelerde yaşanan bu yoğunluk büyük ölçüde azalacak.

30353391.jpg

Hava sıcaklıklarının da yüksek değerlere çıkması, okulların tatil olması nedeniyle tatil bölgelerinde doluluk oranı en yüksek seviyelere çıkarken, bayram tatilini İstanbul dışında geçirmeyi planlayanlar da yola çıkmaya hazırlanıyor.

Karayolları ile denizyollarında daha önce tüm hazırlıklar, yoğunluğun bayram arefesi olan Perşembe yaşanabileceğini dikkate alarak buna göre yapıyordu.

Ancak perşembe gününün de kamu çalışanları için tam gün tatil ilan edilmesiyle tüm planlar değişti. Karayolları, en fazla trafik yoğunluğu yaşanan geçiş noktası olan TEM ve D-i00 Karayolu'nun İstanbul-İzmit arasında tüm bakım onarım çalışmalarını Pazartesi gününden itibaren durdurma kararı aldı.

İDO'DAN FERİBOT TAKVİYESİ

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) Bölge Sorumlusu Aşkın Lermi yaptığı açıklamada, bayram tatilini İstanbul dışında tatil bölgelerinde geçirmek isteyenlerin bir kısmının da işlerini ayarlayıp  bugün dahil Cumartesi ve pazar gününden yola çıkabileceklerini de dikkate alarak hazırlık yaptıklarını söyledi.

İDO'nun şu anda Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında 15 feribotun sefer yaptığını, bu hattın İstanbul'dan getirilen büyük ve hızlı feribotlarla Çarşamba günü 18 feribota çıkarılacağını belirtti.

Normal dönemlerde Cumartesi ve Pazar günleri günde ortalama 20 bin araç taşındığını, bu sayının bayram arefesi ve bayram bitiminde 35 bine çıkabileceğini söyledi. 

İstanbul'dan gelip Yalova-Bursa ve İzmir istikametine gitmek isteyen ve İzmit Körfezi'ni dolaşma istemeyen araç sürücülerinin tercih ettiği feribot iskelelerinde bugün öğlenden sonra da hareketlilik göze çarpmaya başladı.

İDO'nun geçtiğimiz ay başlattığı Hızlı Geşiş Sistemi (HGS) sayesinde de bu hattı sürekli kullanan araçlar bekleme yapmadığından, ayrıca gemiler de doldur boşalt sistemi ile karşılıklı sefer yaptığından şimdilik kuyruk oluşmuyor.

Aşkın Lermi, İDO'nun ayrıca Gebze Eskihisar-Yalova Topçular hattının yanı sıra diğer tüm hatlarda da bayram nedeniyle ek seferler koyduğunu anlattı.

UZMANLARDAN UYARILAR
Bu arada her bayram öncesi ve sonrasında trafikte yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için uzmanlar da birçok önerilerde bulunuyor.

 Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin arafe gününe yüklenmemelerini, imkanı olanların çıkışlarını birkaç güne yaymaları halinde daha rahat yolculuk yapabileceklerini hatırlatıyor.

Kocaeli'deki trafik yetkilileri de, bu hafta sonu da İstanbul-Kocaeli arasında yoğunluk beklendiğini belirtirken, yalova-Bursa istikametine gidecek araç sürücülerinin TEM7den Gebze Eskihisar'a geçip feribotu kullanmalarını öneriyor.

GÖLCÜK YOLU'NA GİRECEKLER DOĞU TURNİKELERİNDEN ÇIKSIN
İzmit'ten transit geçecek olanların da TEM'den devam etmeleri, İzmit kent içine girmemeleri tavsiye edilirken, Eskihisar'da feribot sırası beklemek istemeyenlerin de Gölcük Yolu'na girmek için TEM'in "Kandıra Turnikeleri" olarak da bilinen Doğu Turnikeleri'nden çıkıp yollarına devam etmeleri öneriliyor.

KÖPRÜ BİTECEK, KUYRUKLAR AZALACAK
İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli geçiş noktası olan Körfez Köprüsü'nün tamamlanması ile, özellikle iskelelerde yaşanan bu yoğunluk büyük ölçüde azalacak.

Bin aksilik olmadığı takdirde bu yıl sonunda tamamlanacağı belirtilen Körfez Köprüsü sayesinde, Gebze'den Köprüye girecek olan bir araç normalde karayolu ile  1,5 saatte gidilebiler Orhangazi'ye 15 dakikada ulaşabilecek.

Köprü inşaatında 21 Mart'ta yaşanan kazanın ardından birçok işin yeniden yapılmasına rağmen, köprünün planlandığı gibi yılbaşında tamamnalacağı belirtiliyor.

Köprü biterse önümüzdeki yıl bayramlarda TEM ve D-100'ün Kocaeli geçişinde de büyük rahatlama olacak.

hurriyet

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.