Ramazan ayının Kanada Başbakanı Trudeau'ya hatırlattıkları

Ramazan ayının Kanada Başbakanı Trudeau'ya hatırlattıkları

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, yayımladığı mesaj ile Müslümanların ramazan ayını kutladı ve hatırlattıklarına dikkat çekti

Kanada Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Trudeau'nun ramazan ayı mesajına yer verildi. Başbakan Trudeau, sosyal medya hesaplarından da paylaştığı mesajında, ramazan ayına girildiğini hatırlattı.

KUR'AN'IN İNDİRİLMEYE BAŞLANDI

Hazreti Muhammed'e (asm) Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ramazan ayının Müslümanlar için yılın en kutsal dönemi olduğunu vurgulayan Trudeau, şunları kaydetti:

"Bu ay boyunca oruç tutan ve ibadet edenlere manevi kazanımlar vardır. Ramazan aynı zamanda Müslümanların, aile ve dostları ile ibadet edip iftar yemeklerinde buluştukları toplumsal bir zamandır. Ramazan bize hem toplumumuzda hem de dünyada başkaları ile cömertçe paylaşmayı ve hediyeleşmeyi hatırlatıyor.

RAMAZAN MÜBAREK

Bu yıl Kanada Konfederasyonu'nun 150. yıl dönümünü kutluyoruz. Kanada'yı yaşanacak harika bir yer yapmak için farklı kültür, gelenek ve inançlarla onurlandıralım. Müslüman Kanadalılar, Kanada'nın güçlü, çeşitli ve kapsamlı bir ülke olmasını sağlıyor. Ailem ve eşim Sophie adına, Kanada'da ve dünyada yaşayan Müslüman topluluklara en iyi dileklerimi sunarım. Ramazan mübarek!" AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum