Ramazan ayında bağışlar azalınca kan stokları eridi

Ramazan ayında bağışlar azalınca kan stokları eridi

Ramazan’da kan bağışının düşmesi Kızılay’ı sıkıntıya soktu. Bağışların azalması nedeniyle ihtiyaç duyulan kan, stoklardan karşılanınca Türk Kızılayı’nın kan stokları eridi.

Sivas Kan Merkezi Müdür Vekili Dr. Sedat Başara, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, her Ramazan'da böyle bir sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Oruçluyken kan bağışı mümkün olmadığından dolayı kan bağışı çok düşüyor. Aç insandan kan bağışı alınamıyor. Sağlık Bakanlığı bunu yasaklamış durumda. Kan alınabilmesi için insan vücudunun zinde olması gerekiyor.” dedi. 

Bu sene de Ramazan'dan dolayı stokların oldukça azaldığını ve ellerindeki kan miktarının düştüğünü kaydeden Başara, şu ifadeleri kullandı: “Biz de Ramazan ayının bitmesiyle birlikte stoklarımızı tekrar doldurmak için çalışmalara hızlı başladık. Vatandaşlarında bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Vatandaşlar rahatça bağış yapsın diye kent meydanında kan bağış TIR'ımızı yerleştirdik, bir yandan da ilçelerimizi dolaşmaya başlıyoruz. Günde çift ekiple eksilen stoklarımızı tamamlamak için organizasyonlara başladık. Ramazan'da iftar sonrası bağış aldık ancak diğer zamanlardaki gibi olmadı, sadece stoklarımızın tükenmesini engelledi." 

Ramazan ayında her yıl bu sorunla karşılaştıklarını anlatan Dr. Sedat Başara, “Sadece bizim bölgemizde değil, ülke genelinde böyle bir sıkıntı yaşandı. Her ramazanda stoklarımız eriyor. Ramazan sonrası bir aylık süreçte stoklarımız normal seviyesine geliyor. Sivas kış şehri olduğu için kışın bazı bölgelere ulaşmak zor oluyor. Bunun içinde yaz döneminde çalışmalarımızı hızlandırarak hem stoklarımızı tamamlamak hem de kış sezonunda önemli oranda stok yapmış olarak girmek istiyoruz. Kışa kadar yoğun bir tempoda çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı. 

CHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.