RamaZAMcı yetmedi bankalar ortaya çıktı

RamaZAMcı yetmedi bankalar ortaya çıktı

Ramazan'ı kâr fırsatı görenler etiketlere yüzde 50'ye varan zam yaptı. Bunlar yetmedi bir de bankalar sahne aldı. Bankalar kampanyalar ile ihtiyaç fazlası alışverişe kapı açtı. Tüketicinin cebini vurdu

Vatandaşın Ramazan ayında gıda alışverişine koşmasını fırsat bilenler etiketleri değiştirdi. Üretici, toptancı 'Zamma gerekçe yok' derken, markete giden vatandaş yüzde 50'ye varan artışlar karşısında şaşkına döndü.
Ramazan fırsatçılarına şimdi bir de bankalar eklendi.

Bankalar kredi kartıyla yapılan alışverişleri artırmak için harekete geçti. Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER), Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Kredi kartlarının Ramazan kampanyalarına aldanmayın" diyerek, her ne kadar tüketiciye para ödülü veriliyormuş ve vatandaş kazançlı çıkıyormuş gibi gösterilmeye çalışılsa da bu kampanyaların, ihtiyaç fazlası alışverişe yol açtığını ve borçlanmayı artırdığını söyledi. 50 lira hediye için istenen 500 liralık alışverişin çok da cazip olmadığına dikkati çeken Ağaoğlu, şöyle devam etti: "Kampanyaya katılan bir tüketicinin 70 liralık ihtiyacı varsa 100 liraya tamamlamak için 30 lira ihtiyaç fazlası alışveriş yapması gerekiyor.
Belirlenen tarihler arasında istenen hedefi yakalayanların kredi kartlarına son kullanım tarihine kadar geçerli ödül para yatırılıyor.

Kampanyaya katılanların çok azı bu parayı kullanıyor.
Son kullanım tarihi geçince bankanın hesabında milyonlarca lira kalıyor. Yani hem ihtiyaç fazlası alışveriş oluyor hem de kazanılan puanlar bankada kalıyor."

Kampanyaya katılmak için özel numaralara mesaj gönderilmesinin istendiğini de kaydeden Ağaoğlu, "Bu konuda ücret de tüketiciye yansıtılıyor.
1 milyon kişi katılsa 45 kuruştan 450 bin lira GSM şirketlerine gidiyor" dedi.

BANKALAR MÜŞTERİ AVINDA
Kredi kartı müşterilerinin Ramazan ayı boyunca 500 liralık alışverişine 50 liraya kadar hediye para veren bir bankanın kampanyasına katılmak için mesaj atılması gerekiyor. Bir başka kredi kartının 16 Haziran'da başlayan kampanyasında 100 liralık ve üzeri 4'üncü peşin alışverişe 40 lira hediye ediliyor.

ZEYTİNYAĞI 20 LİRAYA ÇIKTI
Zeytinyağının litresi 20 liraya yükseldi. 5 litrelik zeytinyağının raf fiyatının 100 liraya çıktığını gören tüketici, çareyi toplu siparişte arıyor. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Emre Uygun, üreticinin fiyatların yükseleceği beklentisiyle malını pazara indirmediğini bu yüzden fiyatların arttığını, bu sezon içinde ürünün çoğalmasıyla fiyatlarda gerileme beklenmediğini belirtti.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.