RamaZAM fırsatçısı

RamaZAM fırsatçısı

Yaklaşan Ramazan öncesi vatandaşı yine zam korkusu sardı. Üretici ve toptancılar 'Zam yok, fiyatlar düşecek' derken, fırsatçılar tetikte bekliyor. Seçim, dolar, hava gibi bahanelerle etiketlerin değişmesinden endişe ediliyor

Ramazan ayı yaklaşırken, gıda fiyatları yine gündeme oturdu. Üretici ve toptancılardan "Ramazan'da zam yok. Aksine fiyatlar düşecek" açıklamaları gelirken, fırsatçılar tetikte bekliyor. Fırsatçıların 'seçim oldu, dolar yükseldi, 'havalar kötü gitti' gibi bahanelerle gıda fiyatlarını artırmasından endişe ediliyor. Ramazan nedeniyle artan talebi fırsata dönüştürmek isteyenlere karşı vatandaş da uyarılıyor. Tüketicilere "Etiketleri iyi takip edin, fiyatı artırandan alışveriş yapmayın" çağrısı yapılıyor. Üreticiler ve toptancılar, tarımda rekoltenin arttığının altını çiziyor. Sebze, meyve ve bakliyatta üretici fiyatlarının inişe geçtiği, Ramazan'da da düşüşün devam edeceği belirtiliyor. Aynı şekilde ette de fiyat artışı gerektirecek bir durum olmadığı ifade ediliyor.

Bu gerekçelerle de üreticiler ve toptancılar, raf fiyatlarında değil fiyat artışı, aksine ucuzlama olması gerektiğini vurguluyor. Ancak önceki yıllarda da fiyatların düşeceğinin söylenmesine karşın, etiketlerin Ramazan'ın başlamasıyla değişmesi, 'Bu Ramazan'da da fırsatçılar harekete geçecek' yorumlarına yol açıyor. Özellikle vatandaşın en çok talep gösterdiği peynir, zeytin, hurma, bakliyat gibi ürünlerde fırsatçı zamlarının yaşanacağı tahmin ediliyor. Vatandaş da "Her Ramazan indirim olacağı söyleniyor ama zam yapılıyor. Fırsatçıları önlemek için yetkililer devreye girsin" diyor. 

YETERLİ ÜRÜN VAR 
İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı, tarımda verimli bir sezon yaşandığını belirterek, "Bu elverişli ortam sayesinde gıda fiyatlarında Ramazan da dahil zam beklenmiyor" dedi. Reis Gıda Başkanı Mehmet Reis de, Ramazan'da tüketicinin 2015'in ilk yarısına göre daha ucuz gıda yiyeceğini söyledi. Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ise, Ramazan'da bakliyat fiyatlarının düşeceğini belirtti.

PİDE FİYATI YARIN AÇIKLANIYOR
İstanbul ve Türkiye'nin diğer şehirlerinde geçen yıl 1.5 lira olan Ramazan pidesinin fiyatı henüz belirlenmedi.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide fiyatlarının yarın açıklanacağını söyledi.
Balcı, "Pide fiyatları konusundaki çalışmalarımızı bugün tamamlayacağız.
Tüm Türkiye'de satılacak pide fiyatlarını açıklayacağız. Hiçbir ilde, açıklanan fiyatın üzerinde pide satışı yapılmayacak" dedi.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.