Rakka’da Yüzbinler Göç Ediyor

Rakka’da Yüzbinler Göç Ediyor

ABD Hava Kuvvetleri ve PKK'nın Suriye uzantısı PYD’nin başını çektiği güçlerin IŞİD kontrolündeki Rakka'ya operasyon yaptığı için bölgede büyük bir göç hareketi başladı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, bir milyondan fazla nüfusa sahip Rakka'daki yüz binlerce kişi evlerini terk ederek, kısmen güvenli gördükleri Halep'in kuzeyindeki Bab, Münbiç, Cerablus ve Çobanbey'e doğru yola çıktı. Binlerce kişi de güneydeki Deyr ez-Zur bölgesine yöneldi.

ABD ve PYD'nin kapsamlı bir operasyon başlatacağı beklentisi nedeniyle yerlerinden ayrılan yaklaşık 300 bin kişinin göç ettiği bölgeler yine IŞİD'in kontrolünde bulunuyor.

Halep'in kuzeyine ulaşmaya çalışanlar, Tabka Barajı'ndaki köprü üzerinden Fırat Nehri'nin batısına geçiyor. Halkın yanlarında eşya götürmesine müsaade etmeyen IŞİD'in, kuzeye yönelen kitlelerin muhaliflerin kontrolündeki bölgeye geçmesine izin verip vermeyeceği ise henüz belirsiz.

Rakka'daki yerel kaynaklar, koalisyon güçlerinin operasyonuna karşı IŞİD'in kentte hazırlık yaptığını belirterek, ''Rakka'dan Halep'in Azez ilçesinin (IŞİD kontrolündeki) Halfetli köyüne ulaşanların sayısı 4 bine ulaştı. Sayı artacak." ifadesini kullandı.

ABD ve PYD'nin ortak operasyonu beklenirken Rakka'nın kuzeyindeki Hişe köyünde iki örgüt arasında yoğun çatışmalar yaşandığı, insansız hava araçlarının kent üzerinde yoğun keşif uçuşu yaptığı belirtildi.

PYD için Aynı Oyun

ABD ve PYD’nin ortak operasyon düzenlediği IŞİD kontrolündeki Rakka’nın eski Askeri Meclis Başkan Yardımcısı Albay İmededdin Said, kurulan oyunu anlattı. Said, “ABD’nin Rakka’yı yerle bir etme pahasına giriştiği operasyon, sadece IŞİD'ten bölgeyi alıp, PYD’ye teslim etme çabasıdır” dedi.

Müslim Port

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.