Rakka sular altında kaldı

Rakka sular altında kaldı

ABD'ye ait uçaklar Rakka kentine su taşıyan kanalları bombaladı. Hava saldırısı sonrası Rakka'daki birçok mahalle sular altında kaldı.

Terör örgütü DEAŞ’ın kontrolünde bulunan Suriye’nin Rakka kenti sular altında kaldı. ABD savaş uçaklarının kente giden su kanallarını vurması sonucu Furusiye barajından kente giden sular birçok mahallenin sular altında kalmasına yol açtı. ABD destekli terör örgütü PKK/PYD unsurlarının yaklaşık 5 kilometre kadar yaklaştığı kentte ABD’nin hava bombardımanı da sürüyor. DEAŞ’ın 2014’ten bu yana elinde bulundurduğu kentin temizlenmesi için ABD yönetimi bir diğer terör örgütü PKK/PYD’yi kullanıyor.
 

Terör örgütü PKK/PYD’yi ağır silahlarla donatan ABD, şehrin su ihtiyacını karşılayan Tabka barajı bölgesini daha önce örgütten kurtardığını açıklamıştı. ABD daha önce yaptığı açıklamada terör örgütü DEAŞ’ın baraj kapaklarını açması halinde Rakka kentinin sular altında kalabileceğinden endişe ettiklerini duyurmuştu. Tabka bölgesini örgütten alan ve terör örgütü DEAŞ’ın bir diğer terör örgütü PKK/PYD ile kentin boşaltılması konusunda anlaştığını duyuran Pentagon, Rakka operasyonu için de düğmeye basacaklarının sinyalini vermişti. ABD hava kuvvetlerinin DEAŞ ile mücadele kapsamında sürdürdüğü hava bombardımanında kente giden su kanallarını vurmasının nedeni ise henüz açıklanmadı.Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.