Raid Salah'ın hapis cezasını değerlendirdi

Raid Salah'ın hapis cezasını değerlendirdi

İsrail mahkemesinin 16 ay hapsine hükmettiği 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah, "İsrail zulmünün zirvesini gözler önüne seren bu karar, işgalcilerin sonunun yaklaştığının habercisi" dedi.

Salah, kararın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Tekrar tutuklanacak olmam, azmimizi kırmayacak, gücümüzü zayıflatmayacak. Yargılanmadan önce nasılsam yargılandıktan sonra da öyle olacağım" diye konuştu.

"Ey Aksa, kanımız canımız sana feda" nidalarıyla Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için başladıkları yürüyüşe devam edeceklerini belirten Salah, "Hapis kararının benim nezdimde sevindirici bir karar olduğunu ifade etmeliyim. İsrail zulmünün zirvesini gözler önüne seren bu karar, işgalcilerin sonunun yaklaştığının habercisi" değerlendirmesinde bulundu.

Hareketin sözcüsü Zahi Necidat, yaptığı açıklamada, Batı Kudüs'teki İsrail Sulh Mahkemesi'nin, Salah'ı, 2007'de verdiği cuma hutbesine istinaden hakkında açılan davada 16 ay hapis cezasına çarptırdığını, karara göre cezanın 8 ayının kesinleştiği ve kalan 8 ayının ise hükmünün açık bırakıldığını bildirmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.