Raid Salah ilkelerinden ödün vermiyor

Raid Salah ilkelerinden ödün vermiyor

1948 Filistin İslami Hareketi'nin lideri Şeyh Salah: "Bizler aslında hapishaneyi sevmiyoruz. Ama bize hapis dayatılırsa Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı savunmak için kabulümüzdür" dedi.

 İsrail Mahkemesi, 1948 Filistin İslami Hareketi'nin lideri Şeyh Raid Salah'ın "tahrik" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasını 27 Ekim'e erteledi.

Başsavcılığın "tahrik" suçlamasıyla tutuklanmasını istediği Salah duruşmada hazır bulundu. Erteleme kararının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Salah, "Bizler aslında hapishaneyi sevmiyoruz. Ancak bize hapis dayatılırsa Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı savunmak için kabulümüzdür" dedi.

İsrail parlamentosu Knesset'teki Arap milletvekillerinden, Eymen Avde, Ahmed et-Tayyibi, Bessam Sadi, Basil Gattas, Abdulhekim Hac Yahya da duruşmaya katılanlar arasında yer aldı.

Raid Salah, Şubat 2007'de yaptığı bir konuşmada, İsrailli yetkililerin, Kudüs'ün Vadi'l-Cevz Mahallesi'nde yer alan ve Mescid-i Aksa'nın El-Meğaribe Kapısı'na giden yolu yıkmasını kınayan ifadeler kullanmıştı. İsrail Başsavcılığı Salah'ın "tahrik" suçlamasıyla 18 ila 40 ay arasında hapsini istemişti.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.