‘Rahmet Peygamberi (S.a.v.) seni çağırıyor, gelir misin’

‘Rahmet Peygamberi (S.a.v.) seni çağırıyor, gelir misin’

Günışığı Derneği ‘Rahmet Peygamberi (SAV) seni çağırıyor, gelir misin’ başlığıyla 250 çocuktan oluşan Günışığı Korosu ve Grup Genç’in yanı sıra birçok önemli ismin katılacağı kutlu doğum programı düzenliyor.

“Minik yürekler, son Peygamber’e (SAV)çağırıyor. 250 çocuk seni Rahmet’e çağırıyor, gelir misin?” Günşığı Derneği Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 24 Nisan 2011 Pazar günü Saat 17.00’de Haliç Kültür Merkezi’nde dolu dolu bir program düzenliyor: ‘Rahmet Peygamberi (SAV) seni çağırıyor, gelir misin’ başlığıyla gerçekleştirilecek programda 250 çocuktan oluşan Günışığı Korosu ve Grup Genç’in yanı sıra birçok önemli isim ‘Rahmet Peygamberi’ni (SAV) anıyor.

İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin katkılarıyla Günışığı Derneği tarafından her yıl gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programında bu yıl da bir dizi etkinlik yer alıyor. Miladi 21 Nisan tarihinde dünyaya gelen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) insanlığı rahmete boğan doğum günü münasebetiyle bu yıl gerçekleştirilecek etkinliklerin başında 24 Nisan 2011 Pazar günü Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak program geliyor. Saat 17.00’de başlayacak olan program Kurra Hafız Ali Derman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle açılacak. Program, Radyo ve Televizyon Programcısı Seyfullah Kartal’ın Hz. Peygamber’i (SAV) anlatan şiirleri seslendirmesiyle devam ediyor.

DR. ŞERAFEDDİN KALAY HZ. PEYGAMBER’İ (SAV) ANLATIYOR

gecenin en önemli bölümlerinden birini Dr. Şerafettin Kalay’ın sunacağı tebliğ oluşturuyor. Kalay’ın ardından gecede Günışığı Tiyatro Topluluğu sahne alarak kutlu doğumu anlatan bir oyun sahneliyor. Efendimize (SAV) Mektup başlıklı sinevizyon gösterisi ise gecenin diğer önemli etkinliklerinden birisi. Sanatçı Mustafa Demirci, Resûlü’r Rahme (SAV) Gecesinde Naatları ve ezgileriyle gönülleri rahmet yolculuğuna çıkarıyor. Grup Genç de yine gecede sahne alacak gruplardan biri.

HZ. PEYGAMBER’İ BİR DE ÇOCUKLARDAN DİNLEYİN

Günışığı Derneği’nin düzenlediği Resûlü’r Rahme (SAV) Gecesinin en heyecan verici katılımcıları ise şüphesiz ki 250 çocuktan oluşan Günışığı Çocuk Korosu. Kutlu Doğum Haftası için aylardır hazırlıklarını sürdüren koroyu oluşturan minikler, Hz. Peygamber’in doğumunu bir kez daha müjdeliyor.

Katılımın tamamen ücretsiz olduğu programla ilgili daha detaylı bilgi 0212 237 8485 numaralı telefondan alınabilir.
Dünya Bülteni