Rabia Platformu mazlumların sesi oldu

Rabia Platformu mazlumların sesi oldu

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir, platformun artık tüm dünyada hürriyet, eşitlik, adalet ve insan hakları arayışındaki tüm Müslümanların, mazlumların sesi olmaya başladığını söyledi.

Ayşe Yıldız'ın haberi:

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, platformun 3 Temmuz darbe sürecinden ve 14 Ağustos Rabia katliamından sonra tüm dünyada bu darbeye karşı eylemleri kimi zaman organize ettiğini kimi zaman da üç dilde yayınladığını söyledi.

İdam kararlarından sonra Türkiye'de ciddi bir duyarlılık oluştuğunu anlatan İşbilir, "Biz bu duyarlılıktan yola çıkarak, bunu yine bir küresel kampanyaya dönüştürmek istiyoruz. Çünkü Mısır'da 9 aydır darbe karşıtı gösteriler, darbe karşıtı duruş hiç değişmedi, devam ediyor. Mısırlılar sandıktaki iradelerine sahip çıkıyor. Bu darbe karşıtı duruşa da Türkiye'nin desteği, hakikaten tarihi oldu. Biz buradan yola çıkarak bir küresel kampanya başlattık. Bu kampanya çerçevesinde dünyanın pek çok yerinde bu idam kararları gündeme geldi" diye konuştu.

Bazı uluslararası toplantılarda bunu gündeme getirip, konuşma yaptıklarının atını çizen İşbilir, şunları kaydetti:

"Batılı demokrasilerin çoğu, uluslararası kuruluşlar, İslam ülkelerinin bir kısmı, darbeyi ya desteklediler ya da çok sessiz kaldılar. 9 ay boyunca da darbecilere olan desteklerini geri çekmediler. Bu kampanya çerçevesinde biz, Mısır halkının iradesi, idareye yansıyıncaya kadar, Mısır hapishanelerindeki 20 küsur bin siyasi tutuklu salıverilinceye kadar biz bu eylemlerimize devam edeceğiz. Bu sadece Mısır ile ilgili bir çalışma değil. Uluslararası Rabia Platformu, Mısır ile ilgili doğdu ama artık tüm dünya Müslümanlarının hürriyet, eşitlik, adalet, meşruiyet ve insan hakları arayışındaki tüm Müslümanların hatta mazlumların da sesi olmaya başladı. Biz bu kampanyanın büyüyerek, küreselleşeceğini ve insanlık vicdanının da bu darbeye karşı gelemeyen karar alma mekanizmalarını bir yerde etkileyeceğini düşünüyoruz. Buna sessiz kalamayacağını düşünüyoruz, darbeciler bu eylemlerden çok ürküyorlar."

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin ve Mısırlıların 9 aydır onurlu direnişlerini selamladıklarını ifade eden İşbilir, "3 Temmuz yani darbenin yıl dönümüne yaklaştığımız bu aylarda, bu eylemleri daha küresel anlamda büyüterek, devam ettireceğiz. Ümit ediyoruz, darbe yıl dönümünü görmez" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.