Rabia korkusu

Rabia korkusu

Suudi Arabistan'ın Mısır'daki cuntaya destek amavıyla Müslüman Kardeşler Teşkilatı İhvan'ı terör listesine alması üzerine ülkedeki akademisyenler Twitter'daki profil resimlerinde bulunan Rabia işaretlerini kaldırdı.

Çok sayıda akademisyen, geçmiş tweet'lerini sildi ve profil resmini değiştirdi.

Suudi Arabistan'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) aralarında olduğu bazı sivil toplum kuruluşlarını terör listesine almasının yankıları devam ediyor. Mısır'daki cuntaya destek amacıyla İhvan'ın terör listesine alınması üzerine ülkedeki akademisyenler Twitter'daki profil resimlerinde bulunan Rabia işaretlerini kaldırmaya başladı. Twitter'da hesabı bulunan çok sayıda akademisyen, geçmiş gönderilerini de sildi.

TAKİPÇİLERDEN TEPKİ

Dünya Bülteni'ne göre İhvan-ı Müslimin, Riyad'ın kararının üzüntü verici olduğunu belirterek, 'Tarih her zaman, İhvan'ın hiçbir aşırılık göstermeden fikri, siyasi ve dini tüm akımlarla diyalog yolunu benimseyerek, sahip olduğu İslami düşünceyi yaymak için uğraştığını göstermiştir' şeklinde açıklama yaptı. Kral Suud Üniversitesi akademisyenlerinden Muhammed El Arefe de iletilerini alınan karardan hemen sonra sildi ve profil resmini değiştirdi. Onbinlerce takipçisi olan Arefe'nin bu tavrı takipçileri ve talebeleri tarafından esefle karşılandı.

Kampüsler yeniden hareketlendi

Mısır'da darbe karşıtı öğrenciler, bir çok kentte 'polisin üniversitelerde görev yapması' yönündeki kararı protesto etti. Öğrenciler, önceki eylemlerde tutuklanan arkadaşlarının da serbest bırakılmasını istedi.

Cuntadan geri adım

Mısır'da 3 Temmuz darbesiyle iktidardan indirilen Müslüman Kardeşler Hareketi'nin liderlerinden Muhammed Beltaci'nin dün yapılan duruşmada tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Cuntanın17 yaşındaki kızı Esma'yı şehid ettiği Beltaci, geçen yıl ağustos ayından bu yana tutuklu bulunuyordu. Beltaci'nin diğer suçlarla ilgili duruşmaları 12 Nisan'da yapılacak.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.