Rabbim, Muhammed ümmeti üzerindeki musibeti kaldır

Rabbim, Muhammed ümmeti üzerindeki musibeti kaldır

Mursi'nin "Rabbim, üzerimizdeki ve Muhammed ümmeti üzerindeki bu musibeti kaldır" duasına, Mahkeme Başkanı, "Amin" diyerek karşılık verdi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişinin yargılandığı "casusluk" davasında savunma heyeti, sanıklar hakkındaki suçlamaları "tutarsız" oldukları gerekçesiyle reddetti.
 
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ve 35 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi. Duruşmada Mursi'nin, "Rabbim, üzerimizdeki ve Muhammed ümmeti üzerindeki bu musibeti kaldır" şeklindeki duasına Mahkeme Başkanı Hakim Şaban eş-Şami, "Amin" diyerek karşılık verdi.
 
Mursi'nin dış işlerinden sorumlu yardımcısı Isam el-Haddad'ın avukatı Semir Hafız, İstihbarat teşkilatının yaptığı ve "Mursi'nin sekreteri Ahmed Abdulati'nin Haddad için biri İspanya'nın başkenti Madrid'de İslamcılarla diğeri Kahire'de Türk Büyükelçisiyle aynı anda görüşme tertip ettiği" yönünde suçlamalar içeren soruşturmanın çelişkili olduğunu savundu.
 
"Müvekkilim aynı anda iki farklı yerde nasıl görüşme yapabilir?" diyen Hafız, yabancı ülkelerde yapılacak görüşmelerin o ülkelerdeki Mısır büyükelçilerinin eşliğinde gerçekleştiğini hatırlatarak, bu konuda resmi belgelere başvurulması gerektiğini söyledi.
 
Mursi'nin yardımcılarından Eymen Ali'nin avukatı Hasan Abdusselam ise "Emniyet teşkilatı nasıl olur da hain ve casuslukla suçlanan Cumhurbaşkanı'nın bir yıl bu görevde kalmasına izin verir" diyerek, sanıklara yöneltilen suçların tutarlı olmadığını belirtti.
 
Abdusselam, müvekkilinin, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi olmadığını ve daha önce de bunu ispatlamak amacıyla dava açtığını kaydetti.
 
Duruşma, savunma heyetinin dinlenilmesi için 22 Aralık'a ertelendi.
 
Mursi ile 35 kişinin yargılandığı "casusluk" davasında sanıklar, "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları'yla suç amaçlı işbirliği" yapmakla itham ediliyor. 36 sanıktan 22'si tutuklu, 14'ü ise gıyaben yargılanıyor.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.