'PYD'nin Kürtlere karşı ihlalleri de masaya yatırılacak'

'PYD'nin Kürtlere karşı ihlalleri de masaya yatırılacak'

Suriye Kürt Ulusal Konseyi üyesi Beşar, Cenevre 4 toplantısında terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nın Suriye'deki Kürtlere karşı ihlallerini belgelerle masaya yatıracaklarını belirtti.

Suriye Muhalifler Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) içerisinde yer alan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyesi Abdulhekim Beşar, Cenevre 4 toplantısında terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nın (PKK/PYD) Suriye'deki Kürtlere karşı ihlallerini belgelerle masaya yatıracaklarını belirtti.

İsviçre'nin Cenevre kentinde yarın başlaması beklenen Suriye konulu Cenevre görüşmelerine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Beşar, "ENKS, Suriye muhalefetinin bir parçası olarak aynı amaç ve projeyle Cenevre görüşmelerine katılıyor." dedi.

Cenevre 4'de Beşşar Esed Rejimi ve onunla birlikte hareket eden PKK/PYD'nin sivillere karşı uyguladığı hak ihlallerini masaya yatıracaklarını ifade eden Beşar, şunları söyledi:

" Rejim ve PYD'nin silahlı güçleri Suriye'nin genelinde özellikle de Kürt bölgelerinde suçsuz insanların kaçırılması ve işkence edilmesi konusunda ortak hareket ediyor. Rejim ve PYD'nin tüm ihlallerini belgelerle masaya koyacağız. Bunun yanında Suriye muhalefetinin hiç bir etnik ve dini unsur arasında ayrım yapılmadan tüm halkı benimseyen bir proje ortaya koyduğunu anlatacağız."

Konuşmasının sonunda Suriye meselesinde Türkiye'nin oynadığı önemli rolü dile getiren Beşar, "Türkiye, Suriye muhalefetine verdiği siyasi desteğin yanı sıra Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) da askeri olarak destek sağlıyor. El-Bab ve Cerablus'ta yaşanan gelişmeler Suriye halkının genel çıkarı doğrultusundadır. Çünkü ÖSO, terör örgütü DEAŞ, Esed rejimi ve PYD'ye karşı savaşıyor. Türkiye'nin Suriye'deki amacı teröristlerin temizlenmesi ve siviller üzerindeki tehdidin ortadan kaldırılmasıdır." ifadelerini kullandı.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.