Putin'den ilginç benzetme: Akıllı maymun!

Putin'den ilginç benzetme: Akıllı maymun!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ile Çin arasındaki ticari savaşı kızdıran Huawei krizine ilişkin, ABD’nin izlediği hegemonya politikasının "gerçek savaşlara" sebep olabileceği uyarısında bulundu.

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Ekonomik Forumu’nda konuşan Putin, ABD’nin Huawei şirketini küresel pazar dışında bırakma hedefini, ilk teknoloji savaşının başlangıcı olarak tanımladı.

ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşında, Rusya taraf seçecek mi sorusuna ise Putin, "Buna bir Çin atasözüyle yanıt vermek istiyorum: Vadide iki kaplan kapışırsa, akıllı maymun bekleyip kapışmanın nasıl biteceğini gözler" diye konuştu.

ÇİN'DEN ABD'YE ZEYTİN DALI

Uluslararası Ekonomi Forumu için Rusya'da bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ABD ile Çin’in birbirlerine derinden bağlı iki ülke olduğunu belirterek, “ABD Başkanı Donald Trump arkadaşım. ABD’nin de Çin ile tamamen kopmak istemeyeceğine inanıyorum” demesi dikkat çekti.

Konuşmasında ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşına da değinen Şi, “Aramızda ticari anlamda bazı anlaşmazlıklar olsa da ABD ve Çin birbirlerine derinden bağlı, en yüksek ticaret hacmine sahip iki ülke.” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.