Putin Trump'ı tebrik etti, diyalog çağrısı yaptı

Putin Trump'ı tebrik etti, diyalog çağrısı yaptı

Rusya lideri Vladimir Putin, ABD'nin 45. başkanı seçilen Donald Trump'ı tebrik etti, "Moskova ve Washington arasında iki ülkenin de çıkarlarına hizmet edecek şekilde diyalog içinde olmayı umuyoruz" dedi.

Cumhuriyetçi Donald Trump'ın ABD'nin 45. başkanı olmasının ardından Rusya lideri Vladimir Putin konuştu. Trump'ı bir telgraf göndererek tebrik eden Putin, Rusya-ABD ilişkileri için ortak çalışmayı umduğunu söyledi.

Rusya haber ajansı Interfax'ın haberine göre Vladimir Putin, uluslararası konularda Trump'la birlikte çalışmayı umduklarını ifade etti. Putin, Moskova ve Washington arasında her iki ülkenin de çıkarlarına hizmet edecek şekilde diyalog içinde olma çağrısı yaptı.

Seçim sürecinde Trump, Putin'e yönelik tutumuyla Clinton'dan farklı bir yol izlemiş ve Rus lider için övgü dolu sözler etmişti. Rakibi Clinton'ın kendisine karşı kullandığı bu tutumuna rağmen Trump, Rusya ile ABD'nin diyalog yoluyla iyi ilişkiler yürütebileceğini savunmuştu.

Seçim sürecinde Trump, Putin'e yönelik tutumuyla Clinton'dan farklı bir yol izlemiş ve Rus lider için övgü dolu sözler etmişti. Rakibi Clinton'ın kendisine karşı kullandığı bu tutumuna rağmen Trump, Rusya ile ABD'nin diyalog yoluyla iyi ilişkiler yürütebileceğini savunmuştu. Trump, rakibi Clinton'ın Suriye'de uçuşa yasak bölge önerisine de Rusya ile havada çarpışma riskini gündeme getireceği gerekçesiyle karşı çıkmış, Suriye'de de önceliğin Esad'ın gitmesi değil, DEAŞ'la mücadele olduğunu söylemişti.

CNN Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.