Putin 'Trump' iddialarına cevap verdi

Putin 'Trump' iddialarına cevap verdi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus istihbaratının elinde seçilmiş ABD başkanı Trump'la ilgili koz olarak kullanabileceği bilgiler olduğu yönündeki iddialara ilişkin ilk kez konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rusya'nın elinde Trump'a karşı kullanabileceği kozlar var" iddiasına cevap verdi. Putin'e göre, iddialar, Trump'ın seçimlerdeki galibiyetinin meşruiyeti hakkında şüphe uyandırmak.

Moldovalı mevkidaşı İgor Dodon ile düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Trump karşı şantaj malzemesi olarak kullanabileceği bilgiler topladığına ilişkin iddialar hakkında ilk kez açıklamada bulunan Putin, "Bu, bir yalan haber. İstihbarat servislerimiz her Amerikalı milyarderin peşinden gitmiyor" ifadelerini kullandı.

ABD'li istihbarat yetkilileri Rusya'nın elinde Donald Trump veya ABD başkanlık seçimini kaybeden rakibi Hillary Clinton hakkında özel ve zedeleyici belgeler bulunduğu iddia etmişti. Rusya'dan bu iddialara karşı cevap Kremlin'den verilmiş ve "tamamen saçmalık" olarak değerlendirilmişti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.